Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Spis mad, drik vin og hjælp Ukraine: Lokale virksomheder arrangerer støttemiddag

To virksomheder i Herlev er gået sammen for at samle penge ind til Ukraine.

Cateringfirmaet Anton’s og vinhandlen Vindruen i Herlev har slået pjalterne sammen og arrangeret en støttemiddag i kantinen på Herlev Rådhus den 21. april, hvor pengene derfra går ubeskåret til Røde Kors’ nødhjælpsarbejde i Ukraine.

Det oplyser Anton Emil Nielsen, som er indehaver af Anton’s til Herlev Bladet.

»Vi holder et social dining arrangement, hvor pengene udelukkende går til at hjælpe Ukraine. Det gør vi, fordi det er en sag, der fylder meget for alle, og for os er det også en sag, der ligger os meget på sinde,« siger Anton Emil Nielsen og fortsætter:

»I vores køkken har vi for eksempel flygtninge ansat, dog ikke fra Ukraine, og de har oplevet noget lignende selv, og de er også meget berørte af det hele. Vi synes, at det er på tide, at vi gør noget sammen med vores kunder, så vi kan få samlet flere penge ind og hjælpe til.«

»De billeder, man ser derfra, er jo forfærdelige« tilføjer han.

Anton’s og Vindruen donerer derfor råvarer til en tre-retters menu, tid og gratis arbejdskraft, mens man som deltager betaler og donerer 600 kroner per kuvert for at deltage.

LÆS OGSÅ: Herlev kommune kommer ikke til at skille flygtninge ad

Det er det her, vi kan 

Vælger man at donere de 600 kroner og deltage i arrangementet, får man i følge Anton Emil Nielsen til gengæld en hyggelig aften med både god mad og vin.

»Man kan forvente mad på højt niveau, og det bliver en god og hyggelig oplevelse. Vi får dækket op med blomster og lys og gjort det hyggeligt. Man kommer til at sidde sammen med dem, man har købt billet med, men man sidder samtidig tæt med andre fra arrangementet. Maden bliver serveret på mindre delefade til cirka seks mennesker, så man kan dele med dem, man sidder i nærheden af,« siger Anton Emil Nielsen.

For ham er det vigtigt at hjælpe, hvor man kan, og med det man kan.

»Det er det her, vi kan. Vi kan lave mad og skabe hyggelige rammer, og det håber vi, kan være med til at samle mange penge ind og gøre en forskel. Jeg synes, at man er forpligtet til at gøre, det man kan for at hjælpe,« fortsætter han.

LÆS OGSÅ: Stor vinfestival kommer til Herlev 

Håber på stor støtte

I skrivende stund er cirka halvdelen af de 100 pladser ved arrangementet booket og betalt, men håbet er, at der kommer flere til, inden kalenderen viser 21. april.

»Vi har et mål om at samle 60.000 koner ind med arrangementet, hvilket svarer til de 100 pladser, vi har. Vi håber selvfølgelig at få solgt dem alle sammen, eller i hvert fald komme så tæt på, så vi kan donere mest muligt,« siger Antons indehaver.

Han fortæller, at de vil gøre meget ud af at vise dokumentation for, at pengene rent faktisk går til Røde Kors.

»Det er vigtigt for os, at folk ved, at pengene ender det rigtige sted,« afslutter han

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!