Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Herlev har indsamlet dobbelt så meget affald som sidste år

Traditionen tro har der været affaldsindsamling arrangeret af Danmarks Naturfredningsforening. Alene i Herlev er der blevet indsamlet dobbelt så meget affald som sidste år.

168 kilo.

Så mange kilo affald blev der alene hos Danmarks Naturfredningsforening Herlev indsamlet søndag den 26. marts, da massevis af herlevborgere tog ud i naturen for at fjerne affald.

Det er mere end dobbelt så meget affald sammenlignet med sidste år.

»Jeg kan slet ikke fatte det. Vi er glade for, at der er blevet samlet så meget affald ind, men det er uden tvivl noget forbandet svineri, at folk bare smider deres skrald,« siger Ejner Korsgaard Holst, der er formand for Danmarks Naturfredningsforening Herlev.

Affaldsindsamlingen bestod af masser af hygge blandt familie og venner.

I Herlev var der indsamlingssteder i Skinderskovhallen, Gammelgård og Klausdalsbrovej, Hjortespringcentret, Hospitalsparken og Kildegården.

Da affaldet var indsamlet alle seks steder, tog herlevborgerne til Kildegården og sorterede det. Da sorteringen var slut, blev det fejret med saftevand og pandekager.

»Vi er meget glade for, at så mange valgte at deltage. Alt gør en forskel,« siger Ejner Korsgaard Holst.

Årlig indsamling

Siden 2006 har Danmarks Naturfredningsforening arrangeret en årlig affaldsindsamling i uge 12,  hvor tusindvis af danskere tager ud i naturen for at indsamle affald  over 900 steder i hele landet. Siden da har den årlige affaldsindsamling fået op mod 200.000 danskere ud og samle affald i naturen.

Og ifølge formand Ejner Korsgaard Holst er der en helt særlig grund til, at foreningen holder traditionen ved lige.

»Vores formål med indsamlingen er at gøre opmærksom på, at vi producerer for meget affald i landet, og det resulterer i, at der ender for meget affald i naturen hvert år. Det skal vi have forebygget,« siger han.

I 2022 blev der indsamlet 97.000 kilo affald i hele landet, heriblandt 350.000 stykker engangsemballage. Det er endnu ikke oplyst, hvor meget affald der blev indsamlet i hele landet i 2023.

Har du en anden god historie, så skriv til camilla@herlevbladet.dk

LÆS MERE: Startede med mugne bøger og en skrivemaskine til låns

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!