Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Debatindlæg: 11 spørgsmål til kommunens salg af grunde

Debatindlæg fra: Ib Hansen, Hækmosen 62C

Gammel Klausdalsbrovej Ikke fordi jeg på nogen måde tror, at Herlev kommune har gjort noget ulovligt, de har måske kun favoriseret den lokale bygherre Kai Dige Bach, derfor har jeg følgende spørgsmål til salg af kommunens grunde på Gammel Klausdalsbrovej 417 og 424: 

1) Hvorfor er de kun sat til salg på Herlevs Kommunes hjemmeside?

2) Jeg kan se i udbuddet, at man har givet Kai Dige Bach (KDB) en forkøbsret – hvorfor? 

3) Havde det ikke været mere reelt at sætte den i offentligt udbud, uden på forhånd af aftale vilkårene med KDB for at sikre, at kommune får den bedste pris til gavn for borgerne?

4) Har KDB haft en indflydelse på mindsteprisen? Er den med andre ord afstemt med dem?

5) Har KDB fremsendt et skitseprojekt, som man forlanger af andre udbydere?

6) Hvor lang tids forspring har I givet KDB, i forhold til andre udbydere?

7) Er der kommet andre tilbud ind, end det der er aftalt med KDB og hvor mange?

8) Ved kun at sætte grundene til salg på kommunes hjemmeside og aftale en mindstepris med KDB, har kommunen så ikke favoriseret og reelt givet dem så mange fordele/tid/økonomi/projekt, at ingen andre vil bruge penge på at opstarte et skitseprojekt og afgive et tilbud (på noget.red), som de ved at de ikke vil få?

9) Har kommunen tidligere brugt samme fremgangsmåde ved salg af grunde langs Gammel Klausdalsbrovej og er det kun KDB, som har fået en forkøbsret? 

10) Hvis ja, hvor mange gange har man fået flere tilbud ind, hvis der er, må de jo alle være afvist, da det kun er KDB, der har bygget langs Gammel Klausdalsbrovej?

11) Har kommunen tænk sig at anvende samme fremgangsmåde ved salg af andre grunde uden reelt at vide, om det er det, der er det rigtige – eller om man kunne få mere får grundene ved et udbud på lige vilkår? 

Havde det ikke været mere reelt at sætte den i offentligt udbud

Svar fra Herlev Kommune: Kun Kai Dige Bach har budt indenfor markedsprisen

Svar fra: Kristina Lambrecht, Chef for IT, Personale og Økonomi, Herlev Kommune

Gammel Klausdalsbrovej Kære Ib. Mange kommuner benytter sig af udviklingsaftaler i forbindelse med grundsalg for at få et kvalificeret bud på, hvordan en grund kan udvikles. Det er en anerkendt metode, som fremgår af udbudsreglerne, og som forpligter kommunerne til at sælge til markedspris.

 Vi følger naturligvis reglerne om udbud, og har gennem mæglere sikret os, at kommunens sælger grunden til markedspris. Kommunen har også tidligere benyttet muligheden for udviklingsaftaler i forbindelse med andre grundsalg. Udviklingsaftalerne er med til at sikre kommunen et projekt, som er i overensstemmelse med kommunalbestyrelsens ønsker og krav til byudvikling.  

 Der er afholdt et offentligt grundsalgsudbud og udbudsmaterialet er godkendt af kommunalbestyrelsen den 18. januar 2023. Udbudsperioden blev fastsat til 6 uger og lever dermed op til reglerne om, at en udbudsperiode skal være minimum to uger. 

Når Herlev Kommune udbyder en grund til salg, er det almindelig praksis at offentliggøre grundsalget på kommunens hjemmeside.

Derudover gør vi også købere i vores køberkartotek opmærksomme på udbuddet. Det har vi også Pgjort i forbindelse med salget af Gl. Klausdalsbrovej 416 og 424. 

Kommunen har alene modtaget bud Kai Dige Bach indenfor markedsprisen og de rammer, som kommunalbestyrelsen har besluttet.

 Vil du vide mere om udviklingsaftalen, kan du læse den politiske behandling af grundsalget på kommunalbestyrelsens åbne dagsorden den 14. september 2022 (punkt 139).

LÆS OGSÅ:  Frustrerede over midlertidige busstoppesteder 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!