Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Herlev Ishockey åbner hallen for ambitiøse KSF-spillere

Herlev Ishockey Klub har indgået et samarbejde med Kjøbenhavns Skøjteløberforening om at tage imod og talentudvikle spillere fra U15 og op for at skabe et elite U17-hold med en trup på plus 20 spillere, som er en sjældenhed i dansk ishockey.

Unge spillere i KSF (Kjøbenhavns Skøjteløberforening, red.) med eliteambitioner og -niveau efter U15 skal have mulighed for at videreudvikle deres talenter i Herlev Ishockey Klubs elitemiljø på U17-holdene, samtidig med, at de stadig spiller og træner i egen klub. Hvis én eller flere spillere har niveau til at deltage i U17.1 turneringen er det muligt på Herlev IKs U17.1 hold, da KSF ikke deltager i den række.

Det er ambitionen i et nyt samarbejde, som de to klubber har lavet, efter at KSF henvendte sig til Herlev Ishockey Klub i forsommeren. Det fremgår af en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Populært ishockeyhold nedprioriteres mener forældre

Baggrunden for henvendelsen er, at klubbens strategi er at drive en forening med fokus på at være blandt de allerbedste til rekruttering og til at udvikle ishockeyspillere fra tre til 15 år. Derudover udbyde tilbud til bredden og de ældste ungdomsspillere og seniorer. Det efterlader et hul til de spillere, der er ældre end U15, men altså et hul, som Herlev-klubben gerne vil være med til at lukke.

Både til motionister og elitespillere

Ifølge Herlev Ishockey Klubs pressemeddelelse handler det om fastholdelse og talentudvikling af ishockeyspillere i et elitemiljø på de ældste årgange her især på U17-holdene, hvor det angiveligt generelt set er svært at danne en bred trup på trods af, at der i dansk ishockey er medlemsfremgang. Derfor er målet at skabe en U17-trup på flere end 20 spillere, hvilket skulle være det optimale for et stærkt og homogent hold, oplyser man.

Omvendt håber man også, at samarbejdet kan åbne for at skabe en alternativ vej, hvis man efter U15 fortsat elsker at spille ishockey og ønsker at holde fast i sporten, motionen og kammeratskabet men dog på et mindre elite-fokuseret og tidskrævende niveau. Så kan man nemlig skifte til KSF.

Samarbejdet vil først og fremmest bestå omkring U17.2 holdet i Herlev, hvor spillere fra KSF har mulighed for at blive udvalgt, deltage og opleve miljøet i Herlev. Hvis én eller flere spillere fra KSF har niveau til at deltage i U17.1 turneringen, er det med denne aftale ligeledes muligt på Herlev IKs U17.1 hold, da KSF ikke deltager i denne række.

Påvirker ikke isplanen

Herlev Bladet har spurgt formand Henrik Hjelmsø fra Herlev Ishockey Klub, om og hvordan de potentielt flere nye spillere, der skal træne med i Herlev, kommer til at påvirke fordelingen af istider.

I en mail til Herlev Bladet svarer han, at det ikke vil påvirke hverken fordelingen af istider eller prioritering af hold.

‘Udfordringen er, at der er mange hold og flere aktører udover HLIK, som skal deles om relativt lidt primetime istid. Ishockeyhold genererer typisk mange aktører på samme tid på isen, og det er sjældent problemet, så længe det er niveau opdelt,’ skriver han.

LÆS OGSÅ: Straffet for at forfalske underskrift

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!