Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Herlev Rebels higer efter medlemmer: “Sporten står på en brændende platform”

Selvom slagkræften er stor, og tempoet er højt hos Herlev Rebels, kan det lave medlemstal tydeligt mærkes under deres træning. Ifølge sportschef i Dansk Amerikansk Fodbold Forbund Lars Carlsen er mandefaldet blevet en generel tendens, hvilket bekymrer ham meget.

»Kom nu! Løb nu til! Sådan, godt grebet, man!«

Sådan lyder det fra head coach Max Hagen, mens han står med fløjten i den ene hånd og løbende kaster bolden med den anden.

Max Hagen er nemlig i fuld gang med at træne spillerne fra det amerikanske fodboldhold, Herlev Rebels. Under træningen glider spillerne rundt på græsplænen i øsende regnvejr, og deres shorts bliver løbende mere grønne end hvide. Deres store kampgejst og høje energiniveau kan tydeligt fornemmes på den dryppende sved på deres pander og deres høje lyde af prusten og stønnen.

Men der er én ting, der er allermest bemærkelsesværdig under træningen: Det lave antal af spillere.

Stort mandefald

Under en amerikansk fodboldkamp er der primært 22 spillere på banen, men under træningen hos Herlev Rebels er der blot 13 spillere. Det gør det sværere for drengene at træne op til de kommende kampe, når de er så få under træningen.

Det ærgrer head coach Max Hagen meget, at Herlev Rebels ikke kan fastholde spillerne.

»Medlemstallene har generelt set været faldende gennem en længere periode. Vi har virkelig et problem med at få rekrutteret nye medlemmer og problemer med at beholde de gamle,« siger Max Hagen og tilføjer:

37-årige head coach for Herlev Rebels Max Hagen ærgrer sig meget over, at antallet af medlemmer er faldende.

LÆS OGSÅ: Årets Sportsprofil i en helt ny udgave

»Herlev havde tidligere et U12-, U14-, U16-, U19- og et seniorhold, og så havde vi endda også et 1.- og 2. seniorhold.«

Blandt de 13 spillere på banen finder man 32-årige Kristoffer Kureer, 31-årige Nick Schultz Jørgensen og 34-årige Morten Berg Deleuran. Efter at have gået til sportsgrenen i 13 år kan Nick Schultz Jørgensen tydeligt mærke, at medlemstallet har været faldende.

»Nu har jeg selv spillet på to forskellige hold, og jeg føler i hvert fald, at det kun er gået nedad, siden jeg startede i 2010,« siger Nick Schultz Jørgensen og tilføjer:

»Jeg kan uden tvivl se, at vi bare generelt bliver færre og færre.«

Herlev Rebels-spillerne, 34-årige Morten Berg Deleuran, 32-årige Kristoffer Kureer og 31-årige Nick Schultz Jørgensen, er alle ærgrerlige over, at der er så stort et mandefald hos Herlev Rebels.

Kristoffer Kureer har også selv mærket helt tæt på, at klubberne løbende har lidt af et stort mandefald.

»Der kommer uden tvivl færre nye og prøver sporten, og når der så gør, bliver de ikke hængende,« siger Kristoffer Kureer og tilføjer:

»Det er jo tydeligt generelt inden for sporten, at medlemstallet er lavt. Bare de to klubber, jeg var i før, er lukket.«

Morten Berg Deleuran har indtrykket af, at det især er de yngre målgrupper, der skaber det store mandefald.

»De unge spillere er meget flyvske og har nogle gange sværere ved at være det samme sted i længere tid. Det har vi seniorer nok nemmere ved,« siger Morten Berg Deleuran.

LÆS OGSÅ: Se alle de skønne billeder: HI Fodbold 100 år

Et generelt problem

At der er mangel på medlemmer hos Herlev Rebels er ikke et enestående problem. Ifølge Lars Carlsen, der er sportschef i Dansk Amerikansk Fodbold Forbund, er det en generel tendens med mandefald hos de amerikanske fodboldklubber i Danmark.

»Vi er langt nede, og vi har mistet mange medlemmer. Man kan godt sige, at vi står på en brændende platform,« siger Lars Carlsen.

Det faldende medlemstal i amerikansk fodbold bekymrer sportschef i Dansk Amerikansk Fodbold Forbund Lars Carsten meget. Foto: DAFF

Hvorfor de amerikanske fodboldklubber generelt har et problem med at få rekrutteret nye medlemmer, har Lars Carlsen ikke et konkret bud på.

»Vi prøver i hvert fald at skabe mere synlighed, så folk ved, at vi findes. Det er i hvert fald en god start,« siger Lars Carlsen.

Men selvom medlemstallet har været faldende, er Lars Carlsen stadig optimistisk, når det gælder rekruttering af yngre spillere.

»Vi har mere end dobbelt så mange medlemmer siden sidste år på de yngste rækker, så det er helt klart positivt. Men det er uden tvivl nogle bekymrende medlemstal, selvom antallet af unge er steget i år,« siger Lars Carlsen og tilføjer:

»Vi har nok stadig et fald, når vi ender 2023, men jeg husker at sige til mig selv, at der nok skal være lys for enden af tunellen, og at vi nok skal komme igennem det.«

Har du en anden god historie, så skriv til camilla@herlevbladet.dk

LÆS OGSÅ: Herlev Eagles vil tiltrække flere lokale tilskuere til ishockeykampene

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!