Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

SSP melder ud om utryghed i Skovlunde Center Syd

Nogle unge skaber utryghed i Skovlunde Center Syd. Læs mere her om, hvad Ballerup Kommune gør i samarbejde med aktører.

En lille håndfuld unge har i den sidste halvanden til to måneders tid skabt utryghed i Skovlunde Center Syd. Både for butikkerne og de handlende. Det oplyser SSP-konsulent i Ballerup Kommune, Mads Dallerup Rasmussen.

Han oplyser også, at man har stort fokus på sagen i samarbejde med centerforeningen, gadeplansteamet, Ballerup Vagtkorps, Klub Skovlunde – Ellekilde, Natteravnene Ballerup og selvfølgelig lokalpolitiet.

LÆS OGSÅ: 1.400 FDF’ere indtog Skovlunde

»I vores SSP-netværk, som også er i Skovlunde, er vi meget obs på, hvad der sker, og der har været roligt i lang tid, men nu er vi blevet opmærksomme på, at der er nogle unge, som skaber utryghed omkring centret,« fortæller han, der anslår, at der er tale om en lille håndfuld unge, hvoraf størstedelen er over 18 år.

»Der har været nogle hændelser, som  vi har grebet i SSP-netværket, og sammen med centerforeningsformanden har vi sat et møde op på onsdag, hvor vi vil rykke endnu tættere sammen,« uddyber Mads Dallerup Rasmussen.

Løfter i flok

Han forklarer, at det betyder, at de blandt andet vil gå en tur rundt i området på en slags tryghedsvandring og snakke om, hvordan man kan genetablere trygheden i området. Det kunne være øget lyssætning, flere overvågningskameraer og så videre. I forvejen er der overvågning ved Skovlunde Kulturhus, bemærker han og opfordrer alle, både borgere, butikker og foreningslivet til at melde ind og tage kontakt, hvis og når man oplever noget mistænkeligt eller utryghedsskabende.

»Jeg prøver at være tovholder på det, og så målretter vi indsatsen,« påpeger SSP-konsulenten, der forklarer, at det handler om at aktivere alle over en bred kam. Man skal endelig også bare ringe til politiet på 1-1-4, hvis man føler sig utryg, for ifølge ham vil politiet gerne sende en patrulje, lyder beskeden.

nu er vi blevet opmærksomme på, at der er nogle unge, som skaber utryghed omkring centret

Foreløbig har kommunen sendt Ballerup Vagtkorps forbi centret, og udover SSP har Natteravnene også fået besked på at være obs på området.

»Nu har vi sat ekstra fokus på området i samarbejde med de partnere, vi har, og efter mødet på onsdag, så giver vi hinanden håndslag på, at når der er det mindste, så får vi det anmeldt. Det er vigtigt altid at ringe 1-1-4,« påpeger Mads Dallerup Rasmussen og understreger, at jo mere trafik og opmærksomhed, de kan få skabt i området, jo mere vil det stresse dem, der skaber utryghed.

Kontakt SSP Ballerup på: 44 77 20 00 eller her.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!