Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Herlev-virksomhed: Produktion af håndspritemballage eksploderer

Pack Tech, som vandt Herlev Erhvervspris i 2016, oplever stor efterspørgsel på dispensere til håndsprit og har lavet sin egen luftbro til Kina for at imødekomme den. Vurderingen er, at efterspørgslen fortsætter efter corona-krisen.

10 gange så mange dispensere som normalt. Så meget mere har Herlev-virksomheden Pack Tech, der producerer emballage til hjemmet, haven og industrien, fået efterspørgsel på. Det oplyser direktør Henrik Breck:

»Det er eksploderet for os, nu vil alle gerne købe, så vi har meget travlt i øjeblikket. Det skyldes, at alle dem, der skal producere hånddesinficering, skal producere det 10-dobbelte,« forklarer han og tilføjer, at det gælder både til det europæiske marked, USA og Australien, hvor Pack Tech har afdelinger.

Årsagen er corona-krisen og den, at mange virksomheder har fået mulighed for selv at producere håndspritten. Ligeledes har en del virksomheder som bryggerier og mosterier også omlagt deres tapperier, så de kan tappe håndsprit i stedet – og det kræver dispensere – mange dispensere.

LÆS OGSÅ: Arbejdsløshed rammer også Herlev

»Man kan sige, at hvis vi før producerede cirka halvanden million emballager om måneden, så har vi nu forespørgsel på cirka 15 millioner,« påpeger direktøren og forklarer, at ordren er gået Pack Techs vej, fordi virksomheden er kendt ude i verden som producent af netop emballage til blandt andet sundhedsområdet og industrien.

»Vi producerer i forvejen til de fem største aftagere (inden for desinficering, red.) i Europa, og når små firmaer skal bruge emballage, så peger de på dem, og de peger på os,« siger han, der af samme grund også har fået henvendelser fra Dansk Industri og plastindustrien.

Direkte fra Kina

Han oplyser, at det normalt tager cirka fire uger fra en ordre er lagt ind, til de kan lavere varen. Det betyder dog ikke, at de kan producere det 10-dobbelte på samme tid. Det kommer til at tage noget tid, men nu da det kinesiske marked har åbnet op igen, ser det lyst ud.

Dispenserne kommer nemlig fra Kina, hvor Pack Tech får produceret sin emballage, da det er billigst.

»Vi har vores eget fragtselskab, så vi har lavet en luftbro til Kina, nu hvor markedet er åbnet igen. Egentlig fik vi også produceret i Italien, men der er lukket nu,« uddyber Henrik Breck, der dog er oven ud tilfreds med den store efterspørgsel.

Den gør nemlig, at Pack Tech som en af de få virksomheder faktisk kan opretholde normal drift her i krisetiden.

»Vi har andet end håndemballage, for eksempel producerer vi til personlig pleje generelt, shampoo og ansigtsprodukter, men det er dødt nu, for der er ingen efterspørgsel, så for vores virksomhed betyder det, at vi kan holde kadencen, vi vokser ikke, men vi taber heller ikke, så vi kan holde skruen i vandet og behøver ikke trepartsaftaler for vores ansatte,« understreger han og tilføjer, at man altså er fuldt beskæftiget med 50 medarbejdere i Herlev ud af 90 i alt.

Direktør i Pack Tech, Henrik Breck, viser et eksempel på en emballage til håndsprit, som virksomheden nu har mere travlt med at producere end nogensinde før.

Vækst lang tid fremover

Det er også i Herlev, at administrationen og hovedkontoret ligger. Derfor har man også her taget sine forholdsregler for at efterleve myndighedernes anbefalinger og påbud.

»Vi må ikke gå ned. Derfor arbejder cirka halvdelen af virksomhedens ansatte hjemmefra deriblandt to nøglepersoner fra hver afdeling, den anden halvdel bliver, men de sidder med så meget afstand imellem sig, at der ikke er smittefare. Derudover har alle medarbejderne fået håndsprit, og det står også overalt. Vi er nok de støste forbrugere af håndsprit,« vurderer direktøren med et grin.

LÆS OGSÅ: Giver mere mening nu end nogensinde før

Under alle omstændigheder surfer Herlev-virksomheden i hvert fald på en af de store bølger herhjemme, og den kan meget vel blive endnu større.

»Der er ingen, der forventer, at det her er overstået om seks måneder. Det kommer til at vare et år frem i tiden, blandt andet fordi man nu er begyndt at bruge håndsprit mange flere steder, og når vores normale produktion kommer op at køre igen, så kommer vi til at vækste,« lyder prognosen fra Henrik Breck, der oplyser, at virksomheden før corona-krisen kunne se frem til over en fordobling af sin produktion sammenlignet med året før.

Pack Tech vandt i 2016 Herlev Erhvervspris og har tidligere også modtaget Børsens Gazelle-pris som bevis for en virksomhed, der vækster særlig hurtigt.

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!