Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Herlevborger gjorde nyt fund efter at arkæologerne var færdige

I sidste uge lavede Kroppedal Museum prøvegravninger på Gammel Klausdalsbrovej, og det resulterede i flere fund. Men nu har en herlevborger også fundet noget.

I sidste uge foretog Kroppedal Museums arkæologer prøvegravninger på Gammel Klausdalsbrovej 416 og 424, og det kastede flere fund af sig, også flere nye, men det var ikke kun museumsfolkene, som havde held i sprøjten.

Lørdagen efter, da herlevborgeren Arne Lago von Kappelgaard var ude at motionere, gjorde han et pitstop på de nævnte matrikler. Og det gav pote, selvom hans løbesko blev en anelse tilmudret.

LÆS OGSÅ: Færdige med prøvegravninger

»Jeg var ude at løbe og så en gravko på et grønt stykke, og så gik jeg hen og spurgte, hvad han havde gang i og fik at vide, at han kom fra et museum,« fortæller den 77-årige herlevborger, der den følgende lørdag besøgte matriklen igen.

»Så gik jeg bare rundt og kiggede, og pludselig spottede jeg den – på grund af farven,« forklarer Arne Lago von Kappelgaard, der siden teenageårene har været historisk interesseret og også gennem årene har fundet flere andre levn fra fortiden.

Artiklen fortsætter under billederne.

Det var farven, der gjorde, at Arne Lago von Kappelgaard fandt en spydspids, da han ledte på Gammel Klausdalsbrovej. Privatfoto.

Kontakt til Nationalmuseet

I det her tilfælde er der formentlig tale om en spydspids, som måske er 5.000 til 6.000 år gammel, mener finderen, der rent faktisk har prøvet noget lignende i Herlev.

Det var da man gravede ud til træningsskøjtehallen. Dengang lykkedes det ham også at spotte en spydspids af granit, fortæller han, der efterfølgende fik kontakt til en fra Nationalmuseet, der også gav et forsigtigt bud på en datering. Da spidserne dengang og nu ligner hinanden, mener Arne Lago von Kappelgaard, at det nye fund også godt kunne være 5.000 til 6.000 år gammelt.

Artiklen fortsætter under billederne.

Ved udgravningen til træningsskøjtehallen fandt Arne Lago von Kappelgaard denne spydspids. Privatfoto.

Der er da løbet noget vand i åen siden da

»Det er helt fascinerende at tænke på, at der måske har stået en for 5.000 år siden med den spydspids i hånden,« lyder det fra herlevborgeren, der fortsætter:

»Der er da løbet noget vand i åen siden da. Jeg synes, det er sjovt at have noget håndlavet i stedet for noget af det plastik, man kan købe i dag. Det her er dét, man kalder unika,« siger han.

Arne Lago von Kappelgaards andre fund gennem tiden. Privatfoto.
Arne Lago von Kappelgaard. Arkivfoto: Henrik Lüthcke.
Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!