Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Herligt at gå i skole når der er ishockey på skemaet

Den årlige kamp mellem eleverne på Gl. Hjortespringskole og Herlev Eagles viste, at skolebørnene virkelig har taget kundskaberne på isen til sig. Skolen har oplevet det som en stor succes at deltage i dette samarbejde.

Flere af eleverne havde haft svært ved at falde i søvn natten forinden, fortalte personale fra specialskolen Gl. Hjortespringskole. Men det var dog ikke at se på isen, da de mødte Herlev Eagles fra landets bedste ishockeyrække i den årlige kamp i skøjtehallen, eleverne spillede med stor selvsikkerhed og disciplin og vandt dysten 9-8.

Jovist, Eagles-spillerne spillede sig ikke helt ud og lod ind i mellem Gl. Hjortespring komme til fadet, men på trods af disse faktorer kunne det tydeligt ses, at eleverne har flair for spillet på isen.

Kampen mellem Herlev Eagles og Gl. Hjortespringskole er efterhånden en tradition. Kampen var den femte på seks år – der var et år med coronarestriktioner, som blev sprunget over – og er et led i et samarbejde mellem Herlev Eagles og Herlev Kommune. Her har kommunen afsat en pulje penge, hvor tre elitesatsninger (ishockey, basketball og bordtennis) får støtte. Som en del af den støtte skal klubberne involvere sig i et eller flere samarbejder, som løfter kommunale kerneopgaver – og i særdeleshed for borgere i udsatte positioner. I Herlev Eagles tilfælde gør det sig gældende ved to projekter med henholdsvis Ungdomsskolen og Gl. Hjortespringskole.

De får et tilhørsforhold til Herlev, de ellers ikke ville få

Særligt fællesskab

Kulminationen i samarbejdet med Gl. Hjortespring er kampen i skøjtehallen, men det er meget mere end det, ishockeyprojektet involverer træning hver uge i det meste af skoleåret, hvor elever fra 1. til 10. klasse træner med de professionelle og både spiller ishockey og floorball.

»Det har kæmpe betydning for børnene, der er et helt særligt fællesskab på tværs af årgangene, men også af de forskellige afdelinger på skolen. Og nogle børn er meget nemmere at få i skole, når der er ishockey på skemaet,« siger skoleleder Kenneth Lind Winther, og faglig leder på skolen Charlotte Gaard, som stod bag en forrygende præstation som speaker til kampen i skøjtehallen, supplerer:

»Vi havde slet ikke forestillet os, at det skulle blive så stort, da vi kom med i projektet, men det har givet os et helt andet perspektiv, og der er virkelig fokus på at udvikle sig,« siger hun. Skolens ledelse kan også fortælle, at flere af eleverne er begyndt at gå til ishockey, efter de har fået denne sportsgren på skoleskemaet.

Begå sig i samfundet

Fra kommunens side deltog Michelle Møller Amundsen (S), som er formand for kultur- og fritidsudvalget. Det var første gang, at hun var med til dette arrangement, og det imponerede hende.

»Det er vigtigt, at børn, som kan have det svært, får nogle gode oplevelser. Det hjælper dem til at begå sig i samfundet på længere sigt,« siger hun.

Fra Herlev Eagles side hæfter man sig ved, at samarbejdet med Gl. Hjortespringskole er med til at knytte elitesatsningen endnu tættere på den by, de er en del af, blandt andet får de spillere, som kommer udefra, for eksempel fra Sverige, langt mere føling med Herlev, end de ellers ville have haft.

»Spillerne elsker at træne med eleverne hver mandag. De udenlandske spillere kommer udefra og bor i byen og har masser af tid, når de ikke lige selv træner eller spiller kamp, de får et tilhørsforhold til Herlev, de ellers ikke ville få. Det er virkelig dejligt at medvirke i som klub, at se elevernes glæde er det hele værd,« siger Herlev Eagles direktør, Anders Mouritsen.

Det var i øvrigt andet år i træk, at Gl. Hjortespringskole vandt, de første tre år vandt Herlev Eagles, så samlet set står den 3-2 til ishockeyklubben. Der er revanchekamp om et års tid.

LÆS OGSÅ: Kampen for et år siden hvor skolebørn og ishockeyspillere udtaler sig til Herlev Bladet

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!