Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Eagles møder skolebørn: Skaber stor glæde blandt børn og spillere

Energiniveauet var højt, og gejsten var stor, da Herlev Eagles og Gammel Hjortespringskole spillede kamp torsdag. Kampen skabte stor glæde blandt både skoleelever og ishockeyspillere.

Familie, venner og skolekammerater sidder på tilskuerbænkene og hepper med skilte i vejret. Den bitre lugt af sved fornemmes med det samme i næsen. Og kulden sitrer gennem kroppen, når man står ved isen.

Klokken er 9:50, og fra toppen af tilskuerpladserne ses Herlev Eagles og Gammel Hjortespringskole, der er i fuld gang med at opvarme på isen, mens Metallica spilles for fuldt drøn.

Opbakningen er stor, da tilskuerpladserne fyldes mere og mere op med familier, venner og skolekammerater, der kommer for at heppe på spillerne. Flere af tilskuerne holder skilte oppe, hvor der står: ‘Let’s go. I skal vinde Gl. Hjortespring’, og ‘Kom så Mads og Nicklas’, mens de råber: ‘Kom så, I kan klare det’ og ‘I kan sagtens gøre det’.

Tilskuerpladserne er fyldt op med familie, venner og skolekammerater, der er kommet for at heppe under kampen. Foto: Camilla Bidstrup Møller

Et samarbejde

Da klokken rammer 10, lyder hornet, og kampen går i gang. Få minutter efter scorer Gammel Hjortespringskole, og tilskuerne rejser sig op og jubler. Volbeat sættes på, og musikken er næsten så høj, at tilskuernes råberi bliver overdøvet.

På tilskuerrampen sidder Herlevs borgmester, Thomas Gyldal Petersen (S), og direktøren for Herlev Eagles, Lars Skjøth, og snakker sammen.

Herlev Eagles og Gammel Hjortespringskole spiller hver sæson en kamp mod hinanden. Det gør de som en del af en samarbejdsaftale, som Herlev Eagles og Herlev Kommune har. Her har kommunalbestyrelsen afsat en pulje, hvor der er tre elitesatsninger (ishockey, basketball og bordtennis), der får støtte, da Herlev Kommune gerne vil understøtte eliteidrætten i byen. Og det er der, ifølge borgmester Thomas Gyldal Petersen, en helt speciel grund til.

LÆS MERE: Formand om millionpulje: “Vi kan ikke bruge pengene bedre, end vi gør”

Direktør Lars Skjøth og borgmester Thomas Gyldal Petersen er begge meget glade for det samarbejde, der er mellem Herlev Kommune og Herlev Eagles. Foto: Camilla Bidstrup Møller

»Vi vil gerne bruge idrætten til at gøre en forskel for vores børn. Det bringer dem tættere sammen, giver dem nogle gode oplevelser og et stærkere netværk, og de kan få noget mere selvtillid og selvværd, der bringer dem videre i livet,« siger Thomas Gyldal Petersen, der er meget glad for, at han er blevet inviteret til kampen.

Direktør Lars Skjøth er også rigtig glad for samarbejdet, da han mener, at kampene ikke kun giver succesoplevelser for skolebørnene, men også en god oplevelse for spillerne hos Herlev Eagles.

»Det er en rigtig god aftale, og vores udenlandske fuldtidsspillere synes også, at det er sjovt, fordi de får et forhold til de her unger. Det er blevet en rigtig vigtig del af vores dagligdag, når man snakker om det her samarbejde med skolerne og kommunen,« siger Lars Skjøth, der håber, at samarbejdet vil fortsætte mange år frem.

Masser af kampgejst

På den anden side af ishockeybanen sidder spillere fra Herlev Eagles på bænkene og venter på at komme ud på isen.

Blandt dem står den 28-årige svenske Herlev Eagles-spiller, Anton Johansson, der under dagens kamp er blevet væk fra isen. Derfor står han i stedet på sidelinjen og hepper på sine med- og modspillere. Men når Herlev Eagles derimod misser et mål, har Anton Johansson en tendens til at kaste lidt rundt med sin tavle, der angiver spillernes placeringer på skøjtebanen.

»Jeg synes, at det er super fedt at spille ishockey, og derfor lægger jeg også meget vægt på min opbakning under kampen. Nogle gange måske lidt for meget,« siger Anton Johansson på svensk, mens han griner og tilføjer:

»Men det er også super fedt for os at spille med børnene. Det er altid sjovt.«

Herlev Eagles-spiller Anton Johansson (grå jakke th.) står på sidelinjen med tavlen i hånden. Foto: Camilla Bidstrup Møller

En anden Herlev-Eagles-spiller, der derimod spiller for fuldt drøn ude på isen under kampen, er den 29-årige tjekkiske Lukáš Horák. Han kan rigtig godt lide at spille ishockey mod børnene, da han synes, at de altid udviser stor kampgejst, og han vil også gerne være med til at give dem en god oplevelse.

»Jeg vil gerne gøre dem glade, og det kan jeg se, at vi gør ved at spille de her kampe. Og så viser de (skolebørnene, red.) også, at de rigtig gerne vil det her, hvilket er en fornøjelse at se,« siger Lukáš Horák på engelsk.

Herlev Eagles-spillerne, Anton Johansson (tv.) og Lukáš Horák, kan begge rigtig godt lide det sammenhold, der er i ishockey, og at de kan give børnene en god oplevelse. Foto: Camilla Bidstrup Møller

LÆS MERE: Herlev Eagles vil tiltrække flere lokale tilskuere til ishockeykampene 

En festlig afslutning 

Klokken rammer 10:45, og kampen er nu slut. Resultatet ender med 7-6 til Gammel Hjortespringskole, og familie, venner og skolekammerater rejser sig op med skiltene i vejret og jubler.

15 minutter efter kampen er slut, vendes snuden mod loungen i skøjtehallen, hvor Gammel Hjortespringskole, Herlev Eagles og øvrige tilskuere sidder oppe. Da alle har sat sig, stiller borgmester Thomas Gyldal Petersen sig op foran forsamlingen, hvor han takker for sin invitation til kampen og for den gode kampgejst. Bagved ham står der linet kage, kaffe og sodavand op i baren som en tak for den gode kamp mellem de to hold.

Borgmester Thomas Gyldal Petersen siger i loungen tak for en rigtig god kamp. Foto: Camilla Bidstrup Møller

»Jeg er simpelthen så glad for jeres invitation, og I skal bare vide, at I alle spillede fuldstændig suverænt i dag,« siger Thomas Gyldal Petersen, hvorefter alle i rummet klapper.

En succesoplevelse

Ved kagebordet står 13-årige Cecilie Steenberg Hansen og 17-årige Oliver Steenberg Jensen. De går begge på Gammel Hjortespringskole, og de er enige om, at kampen har været en god oplevelse.

»Jeg synes, det har været rigtig sjovt. Jeg var lidt nervøs for, om vi ville tabe, men de (Herlev Eagles, red.) var rigtig søde imod os. Det vil jeg helt sikkert prøve igen,« siger Cecilie Steenberg Hansen stålfast.

Gammel Hjortespringskoleeleverne, Oliver Steenberg Jensen og Cecilie Steenberg Hansen, synes, at det var en god kamp mod Herlev Eagles og er åbne for at prøve det igen. Foto: Camilla Bidstrup Møller

»Det var en anderledes ting at spille mod Herlev Eagles, men det var sjovt at prøve, og vi alle hyggede os. De her kampe skal man fortsætte med,« siger Oliver Steenberg Jensen.

Kampen mellem Herlev Eagles og Gammel Hjortespringskole kører på femte sæson, men grundet coronapandemien blev kampen aflyst en enkelt sæson.

Har du en anden god historie, så kontakt camilla@herlevbladet.dk

LÆS MERE: Stort cykelløb: Arbejder på de sidste detaljer der skal gøre Herlev til startby

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!