Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Kommunen oplyser: Her er skråparkering ikke tilladt

Ulovlig skråparkering langs Herlev Bygade på pladsen over for den tidligere Normal-butik har i nogen tid gjort det svært for cyklister, der vil passere og må op på fortovet, men nu skrider kommunen ind.

»Bilerne parkerer jo inde over stregen til cykelstien,« lyder det frustreret fra Rita Alberts, der som cyklist har oplevet at måtte køre op på fortovet, fordi cykelstien langs Herlev Bygade var optaget af parkerede biler.

I noget tid har diverse bilister nemlig brugt pladsen over for lokalerne, hvor der tidligere lå en Normal, til skråparkering, selvom der stort set ikke er plads. Altså med mindre man kører ind over cykelstien, hvilket er det, som Rita Alberts påpeger.

Det generer mig jo, at man ikke kan komme forbi, med mindre jeg kører ind på fortovet

»Det generer mig jo, at man ikke kan komme forbi, med mindre jeg kører ind på fortovet, og jeg kan heller ikke køre den anden vej udenom, for så havner jeg ude på vejen,« siger hun, der ikke ved, hvad reglerne er, fordi der ikke er nogen skiltning.

Ikke nogen parkeringsplads

Herlev Bladet har spurgt Herlev Kommune, hvad man må og ikke må på pladsen og fået følgende skriftlige svar:

‘Der har midlertidigt været etableret en parkeringszone til af- og pålæsning for at sikre vareleveringen til butikkerne under byggeriet af Herlev Bymidte Center. Den midlertidige tilladelse er udløbet, og derfor skal forholdene nu reetableres, herunder cykelstien og parkeringsforholdene. Det pågældende sted (omtalte plads, red.) er det ikke tilladt parkere. Derfor har Herlev Kommune 27. februar opsat en tydelig skiltning af parkeringsforbud på stedet,’ lyder det.

ANDRE HISTORIER: Rejsegilde for ny REMA 1000

Kommunen oplyser endvidere, at det er centerejerens ansvar (NREP) at reetablere pladsen, hvilket man regner med bliver gjort i nærmeste fremtid.

I mellemtiden må bilister altså ikke parkere på pladsen, men gerne standse. En standsning defineres ifølge Færdselsloven som en henstilling af sit køretøj i maksimalt tre minutter.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!