Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

– Jeg sørger for businessbrillerne

Ny erfaren iværksætterkonsulent skal hjælpe virkelystne Herlevborgere til at starte egen virksomhed – og det er gratis.

Han er godt klædt på, den nye iværksætterkonsulent Jens Bøegh Cordsen, som Herlev Kommune har ansat, men hvad bedre er: Han sørger også for at klæde andre godt på – helt gratis.

»Jeg er rådgiver og hjælper med at sætte businessbrillerne på«, lyder det fra den erfarne konsulent, som er tilknyttet via Væksthus Hovedstadsregionen.

Et offentligt organ med det formål at skabe vækst og arbejdspladser blandt andet ved at rådgive nye håbefulde iværksættere. Både dem med den skøre idé og dem, der ønsker at blive selvstændige. Cirka 1.000 iværksættere om året kommer igennem huset, skønner Jens Bøegh Cordsen.

»De kommer tit til mig og er meget fagspecifikke, og så er det min opgave at se dem som en businesscase. Det vil sige, jeg svarer på forretningsdelen: Er der et marked, hvad vil kunderne gerne have, er der konkurrenter, hvad med priserne og så videre«, forklarer han.

Godt med iværksættere

Han vurderer umiddelbart, at når det gælder hans eget virke, så er der et marked.

Et slag på tasken er, at der i Herlev årligt findes cirka 50 iværksættere om året. Og det er godt, for de er vigtige i en kommune som Herlev, understreger han.

»De er vigtige for udviklingen og er med til at disrupte eller optimere tingene. De sætter gang i hjulene«, påpeger han, der også selv har været sådan en.

Før Væksthuset var han selvstændig i 17 år og har blandt andet været med til at starte to store callcentre op, som han solgte igen. Han har også arbejdet for A.P. Møller Mærsk med regnskab og økonomi og har HD-uddannelser i afsætning og finansiering.

Derfor ved han også, hvad der typisk kendetegner en iværksætter:

»Det er lidt et kald. Mange kan godt li’ friheden, at man er sin egen chef og kan skabe sit eget. Derudover skal man have gåpåmod, vedholdenhed og så skal man ikke være bange for ikke at kunne regne«, lyder det fra konsulenten, der understreger, at det vigtigste er, at man brænder for det.

Jens Bøegh Cordsen er også iværksætterkonsulent i Glostrup, Hørsholm og Brøndby og kan træffes på Herlev Rådhus hver torsdag. Man kan booke møder på op til halvanden time omkring to gange i alt, og det kan man gøre, hvis man har haft eget CVR-nummer i op til tre år, eller hvis man ønsker at starte egen virksomhed helt fra bunde

IVÆRKSÆTTER. Herlev Kommunes nye iværksætterkonsulent har selv været iværksætter og glæder sig til at hjælpe andre med at blive det også. Foto: Kenneth Kjæp
Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!