Justitsminister vil sætte ind over for udfordringer med unges brug af kniv på vestegnen
Fredag mødes justitsminister Peter Hummelgaard (S) med Københavns Vestegns Politi samt en række borgmestre og folketingsmedlemmer for at drøfte udfordringer med 15-18-åriges brug af kniv.
Justitsminister Peter Hummelgaard (S) besøger i dag Københavns Vestegns Politi for at drøfte de stigende udfordringer med unge, der bærer kniv. Han får følgeskab af flere borgmestre fra politikredsen og en række folketingsmedlemmer.
ANDRE HISTORIER: Sidste afsnit af sommerkrimien
Besøget kommer efter en alarmerende stigning i antallet af sigtelser mod unge, der netop overtræder Knivloven. Ser man bort fra København er vestegnen nemlig den politikreds i landet, der i første halvår (frem til 3. juli) har haft flest sigtelser – 38 ud af 303 på landsplan – blandt 15-18-årige for overtrædelse af Knivlovens § 1 for ulovlig besiddelse af kniv på et offentligt tilgængeligt sted. Det fremgår af tal fra politiets sagsstyringssystem (POLSAS). Sammenligner man med 2018, var der HELE det år 37 sigtelser på vestegnen og 306 i alt.
Ingen kniv i skolen
»Jeg synes, de her tal er dybt alarmerende. Vi ved, at banderne rekrutterer blandt vores børn og unge. Og vi har i 2023 været vidne til voldsomme knivoverfald, hvor flere af episoderne har involveret meget unge mennesker. Man skal ikke have en kniv med sig i skole eller i ungdomsklubben. Regeringen vil i den kommende bandepakke bl.a. skærpe straffen for ulovlig besiddelse af kniv og gøre det til en skærpende omstændighed, hvis man bærer kniv på f.eks. uddannelsesinstitutioner, ungdomsklubber eller på ungdomsskoler,« siger justitsministeren i en pressemeddelelse.
Vi ved, at banderne rekrutterer blandt vores børn og unge. Og vi har i 2023 været vidne til voldsomme knivoverfald, hvor flere af episoderne har involveret meget unge mennesker
Heri fremgår også, at regeringen vil sætte yderligere ind mod ulovlig besiddelse af knive ved at foreslå at skærpe straffen for ulovlig besiddelse af knive på et offentligt tilgængeligt sted under skærpende omstændigheder. Det vil konkret betyde, at førstegangstilfælde fremadrettet som udgangspunkt skal straffes med 14 dages fængsel i stedet for syv dage, og andengangstilfælde skal straffes med 30 dages fængsel i stedet for 14 dage, som straffen i udgangspunktet ligger på i dag.
Derudover foreslår regeringen, at det skal straffes hårdere end i dag, hvis man er i ulovlig besiddelse af kniv i den offentlige transport.
I Herlev var der i 2. kvartal i år 12 anmeldte overtrædelser af Våbenloven. Sidste år samme tid var der 14 – det samme året før.
Der er lukket for kommentarer