Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Kommunen har sendt varsel til ulovlig massageklinik

Herlev Kommune har vurderet, at en massageklinik på Vindebyvej 55A driver ulovlig bordelvirksomhed og har sendt et påbud til lejer og ejer af ejendommen.

Herlev Kommune går nu ind i sagen om massageklinikken på Vindebyvej 55A, som Herlev Bladet omtalte kort før nytår.

‘Da der er tale om en ulovlig indretning, har forvaltningen indledt en sag om lovliggørelse. Vi har den 17. januar 2023 sendt et varsel om påbud til ejeren af ejendommen og brugerne af lejemålet,’ lyder det i et skriftligt svar fra Herlev Kommune til Herlev Bladet – kommunen har ikke ønsket at stille op til mundtligt interview.

LÆS OGSÅ: Før en populær pakkeshop – nu massageklinik

I sit svar uddyber kommunen ydermere, at man på baggrund af flere undersøgelser har vurderet, at der er tale om en ulovlig indretning af bordelvirksomhed og bolig i en del af lejemålet.

‘Begge dele er indrettet uden de nødvendige tilladelser,’ oplyser kommunen, der også understreger, at bordelvirksomhed hverken er tilladt efter kommuneplanen, byggeloven eller som fortsættelse af et tidligere liberalt erhverv, da denne type erhverv normalt betragtes som et serviceerhverv.

Massage er lovligt

Faktisk var kommunen allerede på besigtigelse på ejendommen 2. december 2022, hvor man også undersøgte diverse hjemmesider for eventuelle annoncer. Men på det tidspunkt var der ikke noget, der tydede på, at der var tale om andet end almindelig massage. For eksempel var det røde neonskilt med påskriften ‘open’ som tidligere omtalt i Herlev Bladets artikel ikke sat op, fortæller kommunen.

I den forbindelse oplyser man, at matriklen som udgangspunkt ifølge kommuneplanen kun må benyttes til beboelse. Men på adressen har der tidligere været indrettet liberalt erhverv ud fra et tidligere plangrundlag. Derfor kan der indrettes et nyt liberalt erhverv, da der er tale om en fortsat lovlig anvendelse af ejendommen. Der må dog ikke indrettes andre erhverv, som vil udgøre en væsentligt ændret anvendelse såsom indretning af butikker (a la den tidligere pakkeshop), serviceerhverv, håndværk, lager med videre, lyder det.

Det betyder altså, at massage, som udøves af en uddannet massør, kan lovligt indrettes.

Erotisk massage

Noget tyder da også på, at indehaveren af massageklinikken efterfølgende har forsøgt at fremstille klinikken som lovlig – blandt andet med ny skiltning ‘Boonnumsa Thai Wellness og massage’ og et telefonnummer i vinduet, hvor man kan booke massage. Foretages en hurtig søgning på internettet er der dog stadig lagt opslag op på i hvert fald to escort- og sexhjemmesider, hvor der i begge tilfælde blandt andet tilbydes erotisk massage.

Herlev Bladet har forsøgt via nummeret i vinduet at kontakte klinikken for at få svar på, om man har tænkt sig at følge kommunens påbud, men nummeret er umiddelbart ude af drift.

Massageklinikken på Vindebyvej 55A har fået navn og skilt. Foto: Jesper Røgilds.
Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!