Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Kommunen kommer frustrerede borgere imøde efter varsel om ændring af frokosttilbud

Brugerne af caféen i Lille Birkholm Center fik for nylig at vide, at frokosttilbuddet skulle ændres fra tilbud om en lun ret hver dag til fremover hver anden dag, og det har skabt utilfredshed.

Det skabte stor frustration blandt brugerne af caféen i Lille Birkholm Center, da Herlev Kommune en dag i sidste uge varslede, at man pr. 1. marts ville ændre frokosttilbuddet fra valget mellem lune retter og smørrebrød hver dag til fremover kun at kunne få en lun ret hver anden dag. Ifølge Lillian Hammerdahl, der spiser frokost i caféen to gange om ugen, var frustrationen faktisk så stor, at en af de ældre begyndte en underskriftsindsamling for at få tilbagerullet varslet.

»Det er en meget stor forringelse, det er livskvaliteten, der forsvinder dér,« siger fortæller Lillian Hammerdahl, der er pensionist, efterfølgende.

Udover at kritisere det korte varsel og den ifølge hende manglende brugerinddragelse før beslutningen blev truffet, så kritiserer hun først og fremmest, at man med hendes ord tager det frie valg væk fra folk.

Hvorfor skal man fjerne noget, der fungerer godt?

»Jeg synes, det er under al kritik, at folk ikke kan få tilbud om varm og kold mad hele tiden. Det er et problem, fordi mange kan godt li’ varm mad, og nogen kan godt li’ smørrebrød, og så skal der være frit valg, som der er i øjeblikket. Folk betaler jo selv for maden, og så skal de kunne få, hvad de gerne vil ha’. Der er flere, der kommer deroppe (i caféen, red.), fordi de ikke kan lave mad selv. Så har de også mulighed for at tage en ret med hjem, som de selv kan varme op,« forklarer hun, der frygter, at nogle ældre helt kan finde på at blive væk – og måske som resultat af det ikke få noget mad.

»Og så går det også ud over det sociale samvær, når de spiser sammen,« siger Lillian Hammerdahl, der også er bekendt med, at folk tager til Lille Birkholm Center både for at spise og bruge aktivitetscentret.

»Hvorfor skal man fjerne noget, der fungerer godt?,« spørger hun.

Har været dialog, men starter en ny dialog

Det vil Helle Pernille Sell Madsen, sekretariatschef for Sundhed og Voksne i Herlev Kommune, gerne svare på.

‘I november 2022 behandlede Sundheds- og Voksenudvalget en sag (nr. 95) om mere medbestemmelse og højere kvalitet i mad- og frokosttilbud for aktivitetscentret og caféer. På daværende tidspunkt var der forslag om at tilbyde to rigtig gode retter om dagen i stedet for tre. I praksis vil det betyde, at der veksles mellem en varm ret og salat/grønsagsret og dagen efter smørrebrød og salat/grønsagsret,’ skriver hun til Herlev Bladet.

ANDRE HISTORIER: Historisk – Herlev-spiller med til OL

På spørgsmålet om, hvorfor man ikke først har involveret brugerne, lyder det:

‘Der har været dialog med brugerne af Aktivitetscentret om ændringerne. Nogle brugere har for nylig givet udtryk for, at de ikke er trygge ved den foreslåede ændring af frokosttilbuddet. Samtidig er der udefrakommende gæster, som også har givet udtryk for utilfredshed med ændringerne. Vi har derfor aftalt med funktionslederen på Lille Birkholm Center, at der tages en bred dialog med brugere og udefrakommende gæster således, at alle perspektiver bliver inddraget forinden der tages beslutning om ændringer i frokosttilbuddet. Vi har naturligvis et stort ønske om at finde en god fælles løsning, som alle kan se sig i.’

Fakta:

Morgenmad og frokost (smørrebrød) laves af plejehjemmets café. En ret koster 51 kr.
Varm mad produceres og leveres af produktionskøkkenet på Herlevgaard Center.
Der laves en menuplan for den varme mad for en måned af gangen. Der er mulighed for at komme med idéer og ønsker til køkkenet.

Kilde: Lille Birkholm Center

Aktivitetscentret ligger på Lille Birkholm Center, og her er både sociale arrangementer og genoptræning. Arkivfoto.
Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!