Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Kviktestcenter gør ældre utrygge

Ifølge 84-årige Lilli Roylund, der er nabo til kviktestcenteret, har det givet så mange gener, at flere af de ældre beboere er frustrerede og utrygge.

»Mange beboere er bange for dem. De tør ikke gå ud, fordi de skal forbi køen, for hvor mange af dem har corona,« spørger 84-årige Lilli Roylund, der selvom hun er færdigvaccineret påpeger, at man ikke ved, om der stadig er risiko for at blive ramt af corona.

Som en af beboerne på Herlev Gamle Skole har hun kontaktet Herlev Bladet for at gøre opmærksom på den ifølge hende generelle utryghed, som kviktestcenteret har givet, siden det 5. maj blev flyttet fra medborgerhuset til salen i den gamle skole.

Dér har hun boet i seks år, og fra sin lejlighed på 1. sal kan hun dagligt følge med i køen af herlevborgere, der snor sig over gårdspladsen til den gamle gymnastiksal, hvor der kviktestes for corona-virus.

Ingen besøg af børnene

Ifølge hende kan hun også følge med i, hvordan nogle borgere ikke overholder parkeringsforbuddet, og hvordan noget af podnings-personalet glemmer at rydde op efter sig og efterlader sig cigaretskodder, brugte mundbind og tomme flasker.

»Der har altid været pænt og rent i vores gård, men det er der ikke mere,« siger hun og fortsætter:

»Mine børn, der kommer i bil fra Slagelse, kan ikke komme på besøg, for de kan ikke få en parkeringsplads. Når klokken er 15 (centeret har åbent fra 8 til 20, red.), så er alt optaget, og det samme gælder fredag, lørdag og søndag,« forklarer Lilli Roylund, der følger med fra sit stuevindue.

Hun tilføjer, at den nyindførte entimes-parkering ved rådhuset ikke er relevant til familiebesøg, og den étdøgnsparkeringstilladelse til gården er nyttesløs, når der ingen pladser er.

Hun har sågar oplevet, at den flexbuschauffør, hun kørte med, ikke ville køre hende ind i gården, fordi der for mange mennesker.

Flyt det til rådhuset

»Så det har givet rigtig mange gener for os beboere, at kviktestcenteret er flyttet. Vores børn har ringet til boligselskabet, men her kan man ikke gøre noget, fordi det er kommunen, der ejer salen. Derfor er der klaget til kommunen, og jeg ved også, at mange har ringet til kommunen, men de er ikke kommet igennem med noget,« understreger hun.

»Hvorfor flytter man det ikke op på rådhuset, der er da masser af plads,« foreslår hun.

Herlev Bladet har tidligere omtalt parkeringsproblemer på den gamle skole som følge af kviktestcenteret, og her lød det fra kommunen, at man havde fået en god dialog med beboerne.

Men spørger man Lilli Roylund, er den altså knap så god.

Den bedste placering

Herlev Bladet har igen forespurgt Herlev Kommune, om man er bekendt med problemerne, naboklagen og hvad man gør ved det. Ikke mindst om man har overvejet at flytte centeret til rådhuset?

Ifølge et skriftligt svar fra kommunen er man løbende i dialog med testcenter og boligselskab, og man er bekendt med udfordringerne.

’Da kviktestcenteret flyttede til Herlev Gamle Skole, blev der skrevet et brev til beboerne og i dette anvist et direkte telefonnummer til en medarbejder på Herlev Rådhus, som kunne kontaktes ved spørgsmål og andet. Det har enkelte beboere og pårørende benyttet sig af, og vi har på baggrund af de konstruktive dialoger taget hånd om flere forhold.’

’Vi har i Herlev Kommune modtaget en klage, som relaterede sig til parkering på Herlev Gamle Skoles areal, og vi har sat ind over for dette,’ skriver kommunen og understreger, at man hele tiden vurderer, om den nuværende placering er den bedst egnede af de muligheder, der er til rådighed.

’Det er for nuværende Herlev Gamle Skole,’ lyder det.

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!