Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Leder i nyt børnehus: Kender allerede institutionen rigtig godt

Herlev Kommune har ansat en leder til den nye daginstitution i erhvervskvarteret, Børnehuset Edison, som allerede kender institutionen rigtig godt. Det nye børnehus åbner i foråret 2023.

Den nye daginstitution i erhvervskvarteret, Børnehuset Edison, som åbner den 16. april 2023, har fået en ny leder. Men I Herlev Kommune er det allerede et kendt ansigt.

Kommunen har nemlig ansat Marina Krømmelbein som leder af den nye daginstitution. Siden oktober 2020 har hun været leder i daginstitutionen Kagsmosen, og så har hun været en del af projektgruppen på Børnehuset Edison.

»Jeg føler mig ret meget klædt på til at starte det op, fordi jeg allerede har det inde under huden. Og så er det jo fedt at have et grundlæggende kendskab til Herlev Kommune,« siger hun. 

Marina Krømmelbein starter som leder i Børnehuset Edison den 1. februar 2023, men er hjælpeleder i Kagsmosen indtil der bliver ansat en ny leder. 

Læs også: Flere butiktyve på spil i Herlev

En del af projektgruppen

Marina Krømmelbein kender det nye Børnehuset Edison rigtig godt. 

Som en del af projektgruppen har hun været med til blandt andet at udvikle planløsningen til institutionen, indkøbe inventar og komme med ideer til indretning af gruppe-  og fællesrum, der skal skabe fleksibilitet og tilgodese ændringer i børnetal og børnenes alder. 

»Det er jo også grunden til, at jeg har søgt stillingen herned til, fordi jeg synes, det kunne være enormt spændende selv at være med til at sætte pædagogikken sammen med de nye medarbejdere,« siger hun og tilføjer: 

»Og så synes jeg, det kunne være en kæmpe udfordring men også en gave, at få lov til selv at sætte det hold, der skal drive det her sted. Det vil jeg gerne stå i fronten for,« siger hun, der glæder sig til at føre sine visioner for den nye institution ud i livet. 

I indretningen af den nye daginstitution, Børnehuset Edison, har der ifølge Marina Krømmelbein været et stort fokus på fleksibilitet, så gruppe- og fællesrum kan ændres og tilpasses børngruppen. Derfor er der jul på en del af møblerne og inventaret, så det kan flyttes rundt. Foto: Line Egebjerg Knudsen.

Nye medarbejdere

Når Marina Krømmelbein starter som leder den 1. februar 2023, så skal hun i gang med at ansætte nye medarbejdere til institutionen.

»Jeg glæder mig til at se, hvad det er for nogle mennesker og profiler, der søger herned til. Det er jo ikke nogen hemmelighed, at det er svært at rekruttere pædagogisk personale, fordi der ikke er særlig mange. Så der er kamp om de få, der er,« siger hun.

Der bliver oprettet et ansættelsesudvalg bestående af andre ledere og medarbejderrepræsentanter, som skal hjælpe den nye leder med ansættelserne til Børnehuset Edison.

Selvom Marina Krømmelbein glæder sig til at tage opgaven som leder af en ny institution på sig, så var det ikke helt nemt for hende at sige farvel til sin nuværende arbejdsplads.

»Det gør lidt ondt, at skulle sige farvel til den anden daginstitution. Jeg har været rundt og tale med alle mine nuværende medarbejdere, og det var ikke uden en klump i maven. Men jeg er glad for, at jeg bliver i Herlev Kommune, så jeg stadigvæk er tæt på,« siger hun.

Læs også: Så lang er Herlevs (vistnok) længste guirlande

Børn på venteliste

Ifølge Marina Krømmelbein er Børnehuset Edison normeret til 204 enheder, hvor børn under tre år tæller for to. 

Derfor regner Herlev Kommune med, at den nye daginstitution skal rumme omkring 48 vuggestuebørn under tre år og 108 børnehavebørn på sigt. 

Men der vil være en stille og rolig indkøring af børnene, og derfor forventer kommunen, at der i 2023 kun vil være 32 vuggestuebørn og 38 børnehavebørn i alt. 

»Der står allerede børn på venteliste, og de børn som får tildelt pladser, de vil få en besked om, at de har fået en plads i løbet af foråret,« fortæller den nye leder. 

De første børn starter i Børnehuset Edison den 16. april 2023.

Fakta Børnehuset Edison

  • Er en ny daginstitution, der åbner i erhvervskvartet den 16. april 2023. Daginstitutionen har adresse på Hørkær 16-18. 
  • Kommunen regner med, at den nye daginstitution skal rumme omkring 48 vuggestuebørn under tre år og 108 børnehavebørn i alt på sigt.
  • Der vil være en stille og rolig indkøring af børnene, og derfor forventer Herlev Kommune, at der vil være 32 vuggestuebørn og 38 børnehavebørn i 2023.
  • I indretningen af institutionen er der tænkt ind, at grupperum og fællesrum skal kunne tilpasses alt efter børnegruppen. Derfor er der hjul på en stor del af møblerne og på legetøjskasserne, så de kan køres ind i forskellige rum.
Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!