Louise-sagen: Fandt fejl i teledata
Der er fundet fejl i politiets teledata i forbindelse med efterforskningen af drabet på Louise Borglit. Det fortæller kilder tæt på forløbet til Politiken.
Rettelse: I ugens Herlev Bladet fremgår det, at oplysningerne om teledatafejl i Louise-sagen stammer fra kilder i Københavns Vestegns Politi. Dette er en fejl. Ifølge artiklen i Politiken stammer oplysninger fra “tre af hinanden uafhængige kilder tæt på forløbet”. Et andet sted i artiklen bliver kilderne nævnt som “centrale kilder i blandt andet politiet”.
Københavns Vestegns Politi opdagede manglende teledata under efterforskningen af drabet på Louise Borglit. Det fortæller kilder tæt på forløbet til Politiken.
Teledata er en form for oplysninger, politiet kan bruge til at undersøge en gerningsmands geografiske færden i tilfælde af, at han/hun har haft en telefon på sig.
I en artikel i Politiken fremgår det, at en henvendelse fra Københavns Vestegns Politi til Rigspolitiet om manglende teledata i Louise-sagen var begyndelsen på hele teledata-sagen.
Sagen drejer sig om, at Rigspolitiet i februar 2019 opdagede en systemfejl, som igennem en årrække har betydet fejl og mangler i politiets teledata.
Læs også: Dobbeltdrabet i Sennepshaven: Femte mand anholdt
Opdagede ikke fejlen først
Ifølge artiklen fra Politiken havde Rigspolitiet allerede fået nys om systemfejlen i november 2018 i forbindelse med efterforskningen af drabet på 17-årige Emilie Meng, som forsvandt fra Korsør i juli 2016 og blev fundet dræbt fem måneder senere.
Under den efterfølgende undersøgelse opdagede de dog ikke fejlen, og først da Københavns Vestegns Politi henvendte sig tre måneder senere, at de fandt problemet.
Læs også: Brand i spejderhytte
Er opmærksomme
Herlev Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Københavns Vestegns Politi. Men det er ikke lykkedes.
Politiinspektør ved Københavns Vestegns Politi, Flemming Madsen, udtalte i september 2019 følgende til Herlev Bladet:
»Med den viden, vi har nu, har udfordringerne med teledata ikke betydning i forbindelse med efterforskningen af drabet på Louise Borglit. Men det er naturligvis noget, vi er opmærksommme på og vurderer løbende.«
Efterforskningsleder Ole Nielsen udtalte desuden til Herlev Bladet i 2017 om Louise-sagen:
»Vi har en mængde teledata, som vi stadig analyserer på. Teledata kan bruges til at flytte fokus fra én og rette fokus mod en anden. I den her sag har vi enorme mængder.«
Der er lukket for kommentarer