Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Massiv opbakning til mindekamp på Elverroad

Omkring 60 spillere på banen og flere hundrede tilskuere var mødt op til mindekamp for Casper Larsen på Elverroad i dag lørdag den 28. januar.

I dag lørdag den 28. januar spillede de to lokale fodboldklubber, B1973 og Herlev IF mod hinanden i en kamp, hvor det for første gang ikke handlede om at vinde for at få de bedste resultater. Det handlede om alt andet.

Det handlede om fællesskab. Om at stå sammen. Om at være en del af noget større. Om sorg, tomhed og at miste. Om venskab, livet selv og om kærlighed.

Kampen, der blev fløjtet i gang kl. 16.30 på Elverroad, var en mindekamp til ære for de to klubbers fælles holdkammerart 33-årige Casper Larsen, der tabte kampen mod cancer og sov ind den 14. januar 2023.

På banen var både nuværende og tidligere spillere fra de to klubber, samt bekendte og venner til Casper Larsen. På hvert hold var hele 30 spillere, som løbende blev skiftet ind.

Og på sidelinjen var flere hundrede mennesker i alle aldre mødt op for at støtte op om kampen og arrangementet.

En usædvanlig fodboldkamp

Inden kampen blev fløjtet i gang gik spillerne på banen i to lange rækker. Forrest gik kampens tre dommere, i midten alle spillerne og bagerst gik blandt andet trænere fra begge klubber samt Casper Larsens hustru.

Alle samlede de sig midt på banen i en lang række, hvorefter de foran sig holdte et banner med teksten ’FOR CASPER’. Da der var blevet taget billeder, blev banneret hængt op på hegnet ind til banen, hvor det fik lov at hænge til kampen var forbi.

Spillerne samlede sig i en stor cirkel midt på banen. Sammen med tilskuerne klappede alle i et minut til ære for Casper Larsen.

Derefter blev kampen fløjtet i gang, og der gik ikke længe før første mål var i kassen. Udenfor banen var der stor opbakning til både arrangementet og kampen.

Tilskuerne hilste på hinanden. Nogle krammede. Andre snakkede meget. Nogle drak øl og grinede sammen. Andre fulgte kampen koncentreret, og nogle var meget rørte. Den eftermiddag var der plads til det hele.

Da der var spillet tretten minutter af kampen fløjtede dommeren. Casper Larsen kunne godt lide nummeret 13. Derfor stod kampen stille i et minut, mens alle klappede igen. Snakken stoppede og alle rettede deres øjne mod banen. Spillerne stoppede også op, hvor de stod og klappede.

Kampen blev fløjtet i gang igen. Spillerne begyndte igen at bevæge sig, og publikum fortsatte deres snak, som var der blevet trukket ’play’ igen på en film.

Stor taknemmelig

Kampen blev efter en kort halvleg og en times spil fløjtet endeligt af og resultatet blev 2-2. Derfor var der ingen egentlig vinder af dagens kamp – og så alligevel.

»Casper, på en måde som vi ikke kunne forestille os, så blev du alligevel kampafgørende og en matchvinder i dag,« sagde Casper Larsens far, Carsten Larsen, da han efter kampen havde fået mikrofonen i hånden for at sige et par ord.

Tilskuerne og spillerne fra banen samlede sig rundt om Carsten Larsen. Der var helt stille omkring fodboldbanen. Det var som om, at alle holdt vejret.

Ingen sagde en lyd, og lige der var det kun Carstens Larsens ord, som kom ud af højtalerne og gav genlyd over stadion.

»Kære Casper, hvor ville jeg dog ønske, at du kunne få dit ønske opfyldt og se støttekampen,« sagde han og tilføjede:

»Nu blev det en mindekamp i stedet for, og jeg håber virkelig, at du kigger med fra oven. Det fremmøde, den kærlighed og støtte du har fået, vidner om at du var og er en elsket person.«

Selvom man kunne se på Carsten Larsen, at det var meget følelsesladet at tale til de fremmødte om Casper Larsen, så var der alligevel også plads til humor, smil og grin.

Efter omkring fem minutter sluttede Carsten Larsen sin tale af med at takke alle dem, som var mødt op på Elverroad i dag trods støvregn og det kolde vejr.

»Tak til jer alle som støttede og støtter op om vores familie i en særdeles svær tid. Vi er jer evigt taknemmelige. Tak skal i have,« sagde han.

Velgørenhedskamp blev til mindekamp

Fodboldkampen i dag var oprindeligt stablet på benene for at samle penge ind til Casper Larsen, så han kunne betale for alternativ kræftbehandling, da traditionel behandling ikke havde haft den ønskede effekt.

Casper Larsen tabte kampen til kræften, men klubberne B1973 og HI fodbold valgte at afholde kampen i dag alligevel, og i stedet lave det til en mindekamp for den tidligere holdkammerat.

En time før kampen have de åbent i Lørdagshjørnet, hvor klubberne blandt andet solgte pølser, sodavand, bøfsandwich og popcorn for at samle penge ind. Og under kampen kunne man købe lodder, hvor man kunne vinde præmier.

De penge, der er blev samlet ind til mindekampen, bliver delt så to tredjedele går til Casper Larsens familie og hans 2-årige søn Hector, og en tredjedel går til Kræftens Bekæmpelse.

Det er familiens ønske, at pengene skal gå til forskning, så lægerne kan blive bedre til at bekæmpe lige netop den kræftsygdom, som Casper Larsen længe havde kæmpet imod.