Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Movia indfører ikke køreplaner men måske gør Herlev

Herlevs borgmester har bedt sin forvaltning undersøge, hvad det vil koste, hvis kommunen skal sætte køreplaner op. Derefter vil han sætte sagen på dagsordenen.

Movia har gjort det klart, at der ikke som før kommer trykte køreplaner med afgangstider op ved busstoppestederne på Sjælland. Heller ikke på trods af den massive kritik, det har affødt. Til gengæld kommer der ruteplaner op med tidsintervaller for, hvor tit bussen kommer og går.

Det har fået Herlevs borgmester Thomas Gyldal Petersen (A), der også er tidligere Movia-formand, til at bede sin forvaltning undersøge, hvad det vil koste, hvis kommunen selv skal stå for at sætte køreplaner op.

Movias bestyrelse har nemlig åbnet op for, at de kommuner, som ejer trafikselskabet, kan tilkøbe trykte køreplaner og få Movia til at sætte dem op. Det fremgår af referatet fra Movias seneste repræsentantskabsmøde. Men måske kommunen også selv kan hænge dem op. Det er noget af det, man vil undersøge nærmere.

LÆS OGSÅ: Nu kommer der også tidsintervaller på ruteplanerne

»Jeg har brug for fra min forvaltning at få at vide, om det, som Movia kan tilbyde, er godt nok, og hvad vil det koste os. Så kan det sagtens være en model, hvor Movia stiller sig til rådighed, men når jeg har det, så vil jeg lægge beslutningen frem for kommunalbestyrelsen«, fortæller borgmesteren.

Han understreger dog, at han først og fremmest skal vide, hvad det koster, og hvor meget ekstra kvalitet det giver for pengene.

Også infoskærme

Af føromtalte referat ses det også, at Movia anbefaler kommuner og regioner på de større stoppesteder at tilkøbe sig digitale informationsskærme for dermed at kunne give passagererne den mest præcise information.

Også det vil borgmesteren følge op på.

»Først skal vi undersøge, hvor vi har mange passagerer, for det er ikke noget, der skal op ved hvert busstoppested. Men det er noget, vi skal se på i budgetsammenhæng, og så skal vi have fundet ud af, om Movia kan levere, eller om det er noget, vi selv skal stå for«, siger han.

Læs mere i denne uges Herlev Bladet

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!