Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Ny dagligvarebutik i det gamle bibliotek

Hjortespring Centret skal renoveres til en samlet og mere tidssvarende bebyggelse. Det betyder blandt andet, at en velkendt butikskæde åbner ny butik i centret i slutningen af 2023.

Der har været rygter nærmest lige siden Hjortespring Bibliotek brændte  i 2015. Hvad skal den tomme bygning på Dildhaven 65 mon bruges til?

I en startredegørelse fra Herlev Kommune, forløberen til en ny lokalplan for området, fremgår det, at der udover de to eksisterende butikker, Netto og COOP 365, nu også skal gøres plads til en tredje på 1.200 kvadratmeter. Derudover et nyt butikslejemål på 150 kvadratmeter i den sydlige del af COOP 365-bygningen.

Udviklingschef i REMA Etablering A/S, Jonas Nyrop Vestermann, bekræfter, at det er en REMA 1000, der flytter ind i Dildhaven.

LÆS OGSÅ: Vestforbrænding udvider fjernvarmenettet

‘Jeg kan bekræfte, at vi har planer om at åbne en butik ved det bestående center i Dildhaven og håber at kunne slå dørene op i slutningen af 2023. REMA 1000 har længe ønsket en butik i det nordlige Herlev. Vi har gennem tiden oplevet en stor interesse og efterspørgsel fra de mange, der er bosat i området, og ser frem til endelig at finde fodfæste i området,’ skriver han til Herlev Bladet.

Adspurgt til den eksisterende REMA-butik på Bangs Torv kender han ikke status for, hvor langt ejeren af Bangs Torv er nået med udviklingsplanerne.

‘Men i udgangspunktet vil den kommende butik i Dildhaven ikke have indflydelse på vores fortsatte interesse i at være repræsenteret i området omkring Herlev Hovedgade,’ lyder det.

Artiklen fortsætter under billedet

Den ovale cirkel markerer den nye REMA 1000-butik. Den runde markerer det nye Hjortespring Rådhus. Kort: Google Maps.

 

Facaderenovering, lege- og p-pladser

Det er ejeren af Hjortespring Center, KFI (Købmændenes Finansieringsinstitut), der har sat gang i etableringen af en ny dagligvarebutik. Den er nemlig en del af en overordnet plan om at opgradere og renovere centeret til en mere tidssvarende, lys og moderne samlet bebyggelse.

Udover nye butikker skal facaden på hele centret også have sig en overhaling, så den fremstår mere ensartet. Der bliver ifølge redegørelsen tale om lyse grålige teglsten eller filtset murværk. Dernæst kommer to nye byrum, som skal indbyde til ophold og leg. De skal ligge nord og syd for centret, så de skaber en akse, der binder det nye Rådhus Hjortespring i syd sammen med Gammelgaard Kunst- og Kulturcenter nord for området. De skal også være med til at skabe et mere levende og trygt bymiljø.

LÆS MERE om startredegørelsen her

Endelig bliver der også etableret 48 nye parkeringspladser beregnet til den nye dagligvarebutik.

På spørgsmålet om, hvorvidt tre dagligvarebutikker lige klods op og ned ad hinanden er en god idé, skriver kommunen blandt andet i en Miljøscreening.

‘Etablering af en ny dagligvarebutik med de eksisterende butikker medfører øget konkurrence, men vil erfaringsmæssigt samtidig generere et bredere kundegrundlag. (…) Da det er et eksisterende centerområde, vil en ny butik understøtte konkurrencen butikkerne imellem og selve området som funktion.’

Artiklen fortsætter under billedet

Bus til døren

Og apropos miljøet har Herlev Kommune indtil videre ikke vurderet, at der skal laves en miljøvurdering. Det skyldes, at man har skønnet, at lokalplanforslaget indtil videre ikke har en ‘ væsentlig miljøpåvirkning og omfatter kun et begrænset geografisk område’. Dog mangler man blandt andet at lave en trafikanalyse, da der for eksempel vil være en øget mængde af varetransporter til den nye butiks varelager.

Herlevborgere, der ikke har bil eller bor et stykke væk, kan i øvrigt også glæde sig over tilgængeligheden til centret, fordi der er igangsat en afklaring med Movia, om hvorvidt der kan komme en buslinje til det kommende rådhus og eventuelt et nyt stoppested ved Dildhaven 43.

Den nye lokalplan skal vedtages senest marts 2023, oplyser kommunen.

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!