Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Vestforbrænding udvider fjernvarmenettet for et milliardbeløb

Stigende energipriser og den store efterspørgsel har gjort, at Vestforbrænding i dag onsdag har besluttet at udvide forsyning af grøn fjernvarme med det, der svarer til 39.000 husstandes årsforbrug.

Herlev er en af de kommuner, der kan se frem til mere fjernvarme. I dag onsdag har Vestforbrændings bestyrelse nemlig besluttet at udvide sin fjernvarme-forsyning, så det frem mod 2030 bliver muligt for kommuner som Herlev at konvertere fra gasfyr til grøn og klimavenlig fjernvarme svarende til godt 39.000 husstandes årsforbrug. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Vestforbrænding.

Heri står også, at der investeres 6,1 milliarder kroner i projektet, som kaldes et af de største i virksomhedens 50-årige historie.

Mange henvendelser fra borgere

»Vi har i den seneste tid fået rigtig mange henvendelser og ønsker fra borgere, som naturligt spørger os, hvornår de kan få fjernvarme. Det svarer vi på nu med denne store varmeplan. Fjernvarme er ikke en ‘her og nu løsning’, men en langsigtet sikring af forsyningssikkerhed og priser. På klimasiden betyder udvidelsen en væsentlig reduktion af CO2 med ikke mindre end 130.000 tons årligt. Ser vi på vores anlæg vil udvidelsen også betyde, at vi får en bedre kapacitetsudnyttelse – til glæde for både varme- og affaldskunder,« fortæller direktør i Vestforbrænding, Steen Neuchs Vedel.

LÆS OGSÅ: Kan igen gå under boulevarden

Han tilføjer, at projektet er en del af en ny og stor Varmeplan 2030, som er en robust helhedsplan og et væsentligt bidrag til udfasning af naturgas.

»Det er et storstilet anlægsprojekt, vi igangsætter nu. Et af de største i Vestforbrændings historie. Vi har haft dette i støbeskeen over en periode, men udviklingen med voldsomt stigende energipriser på olie og gas koblet sammen med ønsket om reduktion af CO2-udledning og mere klimavenlig opvarmning stiller krav til, at Vestforbrænding nu opskalerer sin forsyning af grøn fjernvarme,« siger Vestforbrændings bestyrelsesformand Ole Bondo Christensen, som tilføjer, at varmeplanen er en del af et bredere samarbejde om at sikre bæredygtig fjernvarme i alle Vestforbrændings 19 ejerkommuner.

Op til kommuner

I dag leveres der fjernvarme, som svarer til godt 70.000 husstande. Det er borgere og virksomheder i Ballerup, Herlev, Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk, Furesø, Egedal og Frederikssund kommuner, der bliver tilbudt tilslutning til fjernvarmenettet. Det er de enkelte kommuner, som beslutter,  hvornår og hvor de ønsker at gøre brug af Vestforbrændings fjernvarme, men der foreligger allerede nu kommunalt godkendte planer for udvidelse af fjernvarmen i enkelte kommuner.

LÆS HER: Hvornår kommer fjernvarmen

Når de enkelte kommuner har truffet beslutning om konvertering, skal opgaver som eks. lægning af rør, etablering af pumper og tilslutning til husstande sendes i udbud, som eksterne leverandører kan byde på. Og der skal ikke mindst skaffes maskiner, materialer og kvalificeret arbejdskraft til at løfte de mange opgaver.

Kommer flere udvidelser

»For at komme i hus med dette store projekt, skal vi samarbejde tæt med kommunerne, men vi skal også i dialog med andre selskaber, sektorer og potentielle decentrale produktionsanlæg. Men det er en opgave, som jeg og mine kolleger på Vestforbrænding glæder os til og at lykkes med,« siger Steen Neuchs Vedel.

Han er ikke i tvivl om, at Vestforbrænding også i fremtiden vil komme til at kigge på nye udvidelser af fjernvarmenettet.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!