Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Kan igen gå under boulevarden sidst i 2023

I maj skal kommunalpolitikere i Ballerup Kommune tage stilling til et dispositionsforslag om renovering af tunnellen under Ballerup Boulevard, og snart skal det nye stræde i bymidten etableres.

I maj skal Klima- og Miljøudvalget i Ballerup Kommune tage stilling til et dispositionsforslag over, hvordan tunnellen under Ballerup Boulevard skal se ud fremover, og godkender de sagen, kan Skovlunde-borgerne igen gå under boulevarden inden udgangen af 2023.

Det oplyser Malene Arvid fra Trafik og Anlæg i kommunen.

»Vi har fået lavet et dispositionsforslag og har forsøgt at få indarbejdet de kommentarer, der var på borgermødet og de ønsker, borgerne havde, og så er det op til en politisk beslutning, hvor meget der skal laves. Det er også et spørgsmål om økonomi,« forklarer hun.

LÆS denne uges Skovlunde-tema i Herlev Bladet

Hun påpeger, at forslaget er delt i to etaper, så tunnellen så hurtigt som muligt kan blive taget i brug.

I første omgang skal der etableres en trappeforbindelse i nord, en såkaldt dronningetrappe, og senere et elevatortårn.

»Trappen på den sydlige side overholder ikke tilgængelighedskravet, så vi har tegnet på en løsning, et trappe-anlæg med ramper, men skal først i dialog med grundejerne dér,« fortæller Malene Arvid.

Hun uddyber, at byggeriet på den nordlige side også betyder, at kommunen skal arbejde på privat grund, men man har talt med bygherrerne og grundejerne, og de er åbne for at finde en løsning.

Artiklen fortsætter under billedet.

Snart bliver der formentlig bygget på livet løs i Skovlunde bymidte.

 

Alle byggetilladelser i hus

Bortset fra tunnellen er Ballerup Kommune ved at være færdig med sin del af opgaven, når det gælder udviklingen af Skovlunde bymidte i nord. Det oplyser Steen Pedersen, centerchef i By, Erhverv og Miljø.

Han henviser til, at alle byggetilladelser til udviklingen af Skovlunde Bymidte i nord nu er godkendt, hvorfor han også regner med, at byggeriet nu vil begynde at tage fart.

Den sidste byggetilladelse blev givet for to tre uger siden og var til etableringen af det stræde (Bystrædet), der kommer til at udgøre gågaden. Derudover har man også fornylig givet tilladelse til 1927 Estate til boligbyggerier på den grund, hvor Circle K lå.

LÆS OGSÅ: Håber at genopretningen af løbebanerne holder – denne gang

»Jeg er glad for, at vi er nået hertil. Det er en milepæl i en sag, der har varet længe, helt tilbage til, da jeg begyndte i kommunen, hvor der var et kæmpe ønske om, at nogen købte det gamle center. Så blev der lige pludselig lavet en aftale og så fulgte en proces sammen med udviklerne om at få lavet en lokalplan,« lyder det fra centerchefen, der understreger, at sådan nogle byggeudviklingsprojekter ofte tager lang tid.

»Og så glæder vi os til, at der bliver ro til, at det bliver færdigt, og vi kan se et velfungerende stræde, hvor de gode Skovlunde-borgere kommer og handler,« tilføjer han.

Bybuen skal opgraderes

Selvom kommunens myndighedsopgave nu er overstået påpeger Steen Pedersen, at der stadig er ting, som kommunen skal være inde over i forbindelse med bymidten.

»Vi har altid en rolle som kommune at spille. Når nu byggeriet er veloverstået, så skal vi have lavet Bybuen ordentligt. Det har vi ventet med, for ellers ville den blive ødelagt af gravemaskiner,« forklarer han.

Han uddyber, at Bybuen skal opgraderes, og at der politisk er sat penge af til at  skabe en bedre sammenhæng fra Stationstorvet og ned til Strædet.

»Så når byggeriet er længere fremme, så kommer kommuen og gør det fint på tovet og Bybuen,« lyder det.

Det er Skovlunde Bymidte P/S, der sammen med JN Group, som nu hedder Jensen og Nielsen Gruppen, skal bygge strædet.

Udover det kommende byggeri indviede man fornylig et færdigt byggeri, også i bymidten, nemlig 14 nye rækkehuse i AAB, afdeling 106 på Blokhaven i Skovlunde.

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!