Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Så meget kan det koste dig at køre for stærkt ved vejarbejdet

Både af hensyn til sikkerhed og din pengepung er det en god ide at være ekstra opmærksom på speedometeret, når du kører omkring et vejarbejde, for eksempel det på Ringvejen. Det kan nemlig hurtigt løbe op i mange tusind kroner.

Lige nu er dele af Herlev og de omkringliggende kommuner ramt af vejarbejde på grund af letbanebyggeriet. Langs hele Ringvejen, inklusiv i Herlev, møder man derfor både indsnævrede vejbaner, fartbegrænsninger på 40 km/t og arbejdende folk på vejen. Og kører man for stærkt her, kan det blive en meget dyr omgang. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Københavns Vestegns Politi.

En nylig fartmåling, som Københavns Vestegns Politi foretog hen over tre dage på en del af Ringvejen, der ligger i Brøndby, kostede nemlig en bilist knap 15.000 kroner i bøde og en betinget frakendelse af kørekortet for at køre for stærkt på strækningen. Den, der slap billigst ved den pågældende fartmåling, kørte 53 km/t, hvor man måtte køre 40 km/t på grund af vejarbejdet. Her lød afgiften på 6.500 kroner.

LÆS OGSÅ: Letbanebyggeri giver nye trafikale ændringer 

Overraskende store bøder 

Denne størrelse på afgifterne kan i følge politiet overraske folk, da det for bare tre måneder siden havde det kostet 20 procent mindre at lave samme overtrædelser. Derfor opfordrer de bilister til nøje at holde øje med fartbegrænsningen, også ved vejarbejdet i Herlev.

Dog ikke kun af hensyn til pengepungen.

»En del får stadig en slem overraskelse over størrelsen på bøden, og jeg opfordrer til, at man kører nøje efter fartbegrænsningen – så nedsætter man både risikoen for at andre kommer skade og undgår selv bøder og mistet kørekort,«  siger politikommissær Claus Stoltenberg, leder af færdselsafdelingen ved Københavns Vestegns Politi.

LÆS OGSÅ: Mere af Ringvejen ramt af trafikale ændringer

Sådan udregnes fartbøder ved vejarbejde 40 km/t

Det har længe været dobbelt så dyrt at køre for stærkt omkring vejarbejder sammenlignet med veje, hvor der ikke udføres vejarbejde. Siden årsskiftet er fartbøders størrelse dog steget med yderligere 20 procent. Derfor kan en voldsom overtrædelse af færdselsloven løbe op i de knap 15.000 kroner.

Se regneeksemplet her:

Bøde for at køre med 91 km/t:  6.000
Dobbelt takst pga. vejarbejde:  6.000
Hastighedstillæg o/30 procent:1.200
Dobbelt takst pga. vejarbejde:  1.200
Bidrag til Offerfonden:               500
Samlet bøde                                 14.900

Hos Sikker Trafik kan du finde en beregner, hvor du kan selv udregne bødestørrelser 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!