Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Nye indbruds-tal: Herlev del af historisk fald

Københavns Vestegns Politi oplyser, at man i 2020 har registreret det laveste antal indbrud i boliger i 14 år.

Tyvene bliver hjemme, når vi bliver hjemme. Det kan være en af årsagerne til et historisk lavt indbrudstal i 2020.

En foreløbig undersøgelse viser trods forbehold for små justeringer i det seneste kvartal, at 2020 formentlig bliver året med det laveste antal indbrud i boliger (2.043) i 14 år. 386 færre end året før. Det svarer til et fald på 16 procent, oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Herlev Kommune markerer sig som del af tendensen med 72 færre indbrud siden 2019 lig med et fald på 34 procent i 2020.

LÆS OGSÅ: Færre indbrud har gjort folk mere trygge

Tendensen gør, at 2020 bliver året med færrest ubudne gæster siden Københavns Vestegns Politi blev etableret i 2007.

»Jeg er virkelig glad på borgernes vegne, for indbrud i hjemmet er ubehageligt og utrygt. 2020 har været et udfordrende år på mange måder, men der grund til glæde sig over, at tyveknægte også har haft det rigtig svært,« siger chefpolitiinspektør Knud Stadsgaard i pressemeddelsen.

Ikke kun corona-krisen skyld

Corona-restriktioner med hjemmearbejde og begrænset socialt liv væk fra hjemmet skal have en god del af æren for de lave indbrudstal i 2020, vurderer han.

Men også før pandemien lå indbrud i forstadskommunerne lavere end i 2007.

Se statistik og graf her.

Fra 2017 har tallet nemlig ligget ret stabilt omkring 2.300-2.400 indbrud årligt efter en lang nedadgående kurve siden 2009, som toppede med 4.885 af slagsen.

Med lige over 2.000 indbrud i 2020 er der altså tale om en ny historisk rekord, som svarer til et fald på 33 procent over de fem seneste år (2016). Herlev er faldet lig med 38 procent.

Opmærksomme borgere og stærkt politifokus

Kigger man på de seneste 10 år svarer faldet til hele 53 procent, oplyser Københavns Vestegns Politi.

Chefpolitiinspektøren tilskriver blandt andet den lange positive udvikling opmærksomme borgere, som sikrer sig, gør indbrud svært og hurtigt kontakter politiet, når mistænksomme personer og køretøjer lusker rundt i boligområdet – men også et stærkt politifokus i døgnberedskab, efterforskning og forebyggelse:

»Indbrudstallet har været relativt lavt de seneste år i politikredsen, men sidste år var exceptionelt, og det ville være godt, hvis borgere, politi og samfund kunne bibeholde den flotte udvikling,« siger Knud Stadsgaard.

 

Gode råd:

• Spotter du mistænkelige personer eller køretøjer i dit område – fx på usædvanlige steder og tider, så kontakt politiet på servicetelefon 114.
• Har du i øvrigt oplysninger i relation til indbrudstyverier – kontakt leder af indbrudsgruppen, politikommissær Jeff Kongedam på telefon 51 72 42 53.
• Ring Alarm 1-1-2 hvis du opdager et igangværende indbrud.
• Ønsker du råd om at undgå indbrud, sikre din bolig m.v. – så kontakt Københavns Vestegns Politis forebyggende afdeling via telefon 43 86 14 48 eller via 114.

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!