Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Nyt permanent næse-test-center mod COVID-19

I dag klokken 12 åbner Region Hovedstaden og Copenhagen Medical et nyt permanent COVID-19 hurtigtestcenter (næsetest) i medborgerhuset.

Så skal der testes igennem i Herlev. Udover COVID-19 testcentret i Herlev Hallerne (hals-testen) får kommunen fra i dag også et permanent hurtigtestcenter i medborgerhuset (næsetesten).

Det varetages af Copenhagen Medical i samarbejde med Region Hovedstaden.

Kommunikationschef i Copenhagen Medical, Trine Baadsgaard, fortæller, at det til en start vil være den hidtil brugte næsetest, men efter maks. to uger vil man tage den nye næsetest i brug, der ikke skal lige så langt ind i næsen.

For nylig kom det frem, at Danmark netop har indkøbt 10 millioner nye hurtigtests, der kun skal to til tre centimeter op i næsen og er lige så effektive som den eksisterende.

»Vi er lige nu i gang med at lave en ny instruktion til den nye testmetode, som vi lige er begyndt at få ind i landet,« fortæller Trine Baadsgaard og påpeger, at indførelsen af de nye tests sker over hele landet.

Det går hurtigt

Vil man hurtigtestes i Herlev Medborgerhus foregår det fra klokken 12 i dag fredag, men ellers fra 8 til 20 hver dag. Man skal medbringe sygesikringsbevis og telefon. Sidstnævnte fordi man får svar på sms 15 til 30 minutter efter, man har forladt teststedet.

»Hvis ikke der er kø, og alt glider, kan du være igennem på tre til fire minutter. Du bliver taget imod, en poder fortæller lidt om hvad skal ske, stiller nogle spørgsmål a la, om man er blevet opereret i næsen og vil give samtykke. Så bliver du podet og skal vente et minut for at se, om testen virker ordentligt, og det er det,« fortæller Trine Baadsgaard, der understreger, at alle tests bliver indrapporteret til sundhedsmyndighederne.

Alle, som ønsker at blive testet, skal huske at bære mundbind og holde afstand i køen. Er du syg eller har symptomer på COVID-19, skal du blive hjemme og kontakte egen læge.

Copenhagen Medical startede i oktober med en drive-in-test i Bella Center, dernæst Parken i december og januar og udover i Herlev, åbner virksomheden også centre i Helsingør og Helsinge i dag fredag. På mandag fem centre på Bornholm.

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!