Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Opfordring: Meld dig som indsamler

Folkekirkens Nødhjælp mangler indsamlere til indsamlingen den 12. marts, hvor der er fokus på sultkatastrofen på Afrikas Horn, krigen i Ukraine og jordskælv i Tyrkiet og Syrien.

 

Afrikas Horn er ramt af den værste tørke i 40 år. I Ukraine er millioner af mennesker på flugt fra krigen, og i Tyrkiet og Syrien kæmper befolkningen for at overleve efter de voldsomme jordskælv.

Derfor går mennesker landet over på gaden søndag den 12. marts for at samle ind til mennesker i nød i verdens brændpunkter.  Det er 25. gang, frivillige samler ind til Folkekirkens Nødhjælps årlige indsamling.

»Vi er mange, der føler os magtesløse, når vi hører om store kriser, der rammer verden. Den årlige sogneindsamling er en meningsfuld måde at være med til at gøre en forskel på,« siger Sven Hansen, der er indsamlingsleder i Præstebro i Herlev. Der samles også ind fra Lindehøj Kirke i Herlev.

Gør en verden til forskel – meld dig som indsamler

Søndag den 12. marts kan du være med til at gøre en forskel ved at samle ind til konkrete løsninger og akut nødhjælp, der redder liv. Du kan melde dig som indsamler hos den lokale indsamlingsleder, Sven Hansen på mobil 20 82 67 49 eller sven@fagot16.dk . Du kan også tilmelde dig på blivindsamler.dk eller bare møde op i Præstebro Kirke, Tornerosevej 115, søndag den 12. marts fra kl. 10 og få en rute og en indsamlingsbøsse.

For hver indsamler, der går en rute, planter Folkekirkens Nødhjælp et træ i Etiopien.

Gå en rute og giv et træ

For hver indsamler, der går en rute, planter Folkekirkens Nødhjælp et træ i Etiopien. For verdens fattigste familier er træer et spørgsmål om liv eller død. Træer giver næring og skygge til jorden, og uden træer risikerer både mennesker og dyr at sulte. Når træer forsvinder, bliver marker forvandlet til ørken, hvor ingenting kan gro.

Når regnen endelig kommer, er det i så store mængder, at den fosser ned ad skrænterne og tager alt med sig. Træer kan redde familier fra at miste deres hus og endda deres liv, fordi de store stammer og rødder stabiliserer jorden.

Træerne, som bliver plantet i forbindelse med sogneindsamlingen, er hovedsageligt frugttræer og supplerer både familiernes kost og indtægt, da frugten kan spises og sælges på det lokale marked.

LÆS OGSÅ: Debatindlæg: Herlige Herlev – også i fremtiden

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!