Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Debatindlæg: Herlige Herlev – også i fremtiden

Debatindlæg fra: Johannes Sandell (DSU Herlev) og Tue Andersen Jacobsen (DSU Herlev)

Det er i Herlev vi har gået i skole, arbejdet og spillet fodbold. Vi er børn af byen. Det er vi stolte af. Tilbage i 2004 kæmpede de lokale skoler med at fylde klasselokalerne op. Lukninger truede. Skattestigninger truede. Indbyggertallet faldt. 

Nu er problemet tilsyneladende, at det roder. At der bygges. At Herlev forandres. At der mangler plads på skolerne. 

Og ja, Herlev er i forandring. Alene de sidste 10 år har Herlev budt 2.000 nye indbyggere velkommen. 

Prisen er vejarbejde, og en midlertidigt rodet by. Prisen er 10 minutter længere på arbejde og fem minutter ekstra ved lyskrydset. Er det en for høj pris at betale? Det synes vi ikke. 

Men for hver gang vi holder i kø og bander over letbanen, tænker vi på om et par år når letbane-byggepladsen er blevet den grønne og direkte vej til stranden mod syd og uddannelse mod nord.

Et moderne sted at bo

For os er Herlev om 10 år er et moderne sted at bo. Der bliver bygget nye rummelige ældreboliger som er billige, trygge og komfortable. 

Fremtidens Herlev indebærer også nye kvalitetsskoler og fritidstilbud til alle børn og unge. 

Vi anerkender fuldstændig de bekymringer som vi møder rundt omkring i Herlev om nybyggeriet. Trafikstøj, støv og andre gener følger med nybyggeriet. Vi kender det selv fra vores hverdag. 

Men for hver gang vi holder i kø og bander over letbanen, tænker vi på om et par år når letbane-byggepladsen er blevet den grønne og direkte vej til stranden mod syd og uddannelse mod nord. Mudderpøl nu gør Herlev til en smørklat om et par år.

Velfærd forudsætter at der er penge i kassen. Penge i kassen forudsætter at der er vækst. Og vækst forudsætter at der bliver bygget nyt og der kommer flere nye folk til Herlev. 

Alternativet er det Herlev som vores forældre mødte i 2004. Skolelukninger, falmede faciliteter og manglende investering i offentlig infrastruktur. Det ville være en skam for den enkelte og byen. Herlev er nemlig et dejligt sted – det skal det også være i fremtiden. 

LÆS OGSÅ: Bilist anholdt ved skole 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!