Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Stationskiosken: Der arbejdes på en genåbning

I slut januar lukkede Stationskiosken, men DSB oplyser, at man er i fuld gang med at finde en ny forpagter.

Ingen station uden en stationskiosk. Det synes at være mantraet i Skovlunde, hvor den nuværende Stationskiosken slog dørene op 1. februar 2020 præcis et år efter, at 7-Eleven lukkede samme sted. Nu er den så gal igen, da forpagteren har opsagt sit lejemål pr. 31. januar 2023. Herlev Bladet har forsøgt at kontakte forpagteren, men det er ikke lykkedes.

Hos DSB, som ejer matriklen, oplyser man til gengæld, at der arbejdes på at finde en ny.


LÆS MERE: Ny bog om Skovlunde Flyveplads


»DSB Kioskens nuværende lejer har sagt sit lejemål op pr. 31.1., og nu går vi i gang med arbejdet med at finde en ny. I hovedstaden plejer der ikke være problemer med at få lejet kioskerne ud, men det er svært er sige, hvor lang tid der går,« oplyser Lars Gøtke, underdirektør i DSB Ejendomme.

Vil hellere leje ud

Han understreger, at intentionen er og altid har været at få liv i lokalerne.

»Vi ønsker at leje tomme bygninger ud på vores stationer, fordi det skaber liv og tryghed for vores kunder og dermed får vi mere tilfredse kunder. Det er alt andet lige rarere at komme til en station om aftenen, hvor der er liv og lys. (…) Derudover er stationen mange steder en vigtig del af lokalmiljøet, og så er det for os også et økonomisk spørgsmål. Det er bedre at få lejet vores bygninger ud end at have tomme lejemål. Førstnævnte kræver også mindre vedligehold af dem,« påpeger underdirektøren.

Det underbygges også af DSB’s projekt ‘Nyt liv på stationerne’, der ganske vist ikke omfatter Skovlunde, men 65 andre stationer rundt om i landet. Her kan man også se de lejemål, der pt. er ledige.

Mange pendlere

Der var ellers store forventninger, da den nye forpagter genåbnede Stationskiosken i 2020. Det kan man læse mere om i Herlev Bladets gemmer.

Ser man på pendlerstatistikken, skulle der da også være grobund for en god kundeskare. Kiosken ligger centralt på stationen, og ifølge Trafikstyrelsen steg 622.688 på S-togene på Skovlunde Station i 2022. I 2020 var det var det 466.725. Der var da også væsentligt flere afgange i 2022 (tallet ikke udgivet endnu, men der ses en stor stigning fra 2020 til 2021, red.).

Til sammenligning kan nævnes, at der i 2022 steg 1.682.770 på i Ballerup og 1.406.439 i Herlev.

Stationskiosken i Skovlunde er pt. lukket. Foto: Jesper Røgilds.
Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!