Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Påfuglens ejer søger hjælp

Tidligere på ugen blev en vildfaren påfugl spottet i en have på Borgergidet. Påfuglen er stadig derude et sted, men nu er ejeren fundet. Og han kunne godt bruge noget hjælp.

En vildfaren påfugl blev i tirsdags set, da den spankulerede rundt i en have på Borgerdiget. Nu har ejeren meldt sig.

Påfuglen hører hjemme på Byggelegepladsen Rosendal i Ballerup, og den forsvandt i sidste uge sammen med fire af sine påfuglevenner.

Svære at fange

Jens Ole Hoppe er leder af Byggelegepladsen Rosendal, og han har desværre visse problemer med at få sine påfugle tilbage.

Læs også: Hvem mangler en påfugl

»Vi var ude ved en villa i går, fordi vi havde fået et tip om, at en af påfuglene gik rundt i haven. Vi havde både et net og en papkasse med, men de er sindssygt svære at fange. Hver gang vi kom tæt på, fløj den bare op i et træ,« siger Jens Ole Hoppe.

Han har taget kontakt til både Falck og Beredskab Øst, men ingen af dem har kunnet hjælpe.

»Så hvis der er nogen, der ved noget, om hvordan man fanger en påfugl, så vil jeg meget gerne høre fra dem,« siger han.

Nummeret, man skal ringe på, hvis man har tips til, hvordan man fanger en påfugl, er: 44 77 32 62.

Læs også: Ingen større sankthansbål i år

Ballerups borgmester bestormet

Siden påfuglene fløj fra byggelegepladsen, er de blevet set flere steder. Og det virker ifølge Jens Ole Hoppe til, at mange borgere har en misforstået opfattelse af påfuglen.

»Borgmesteren her i Ballerup er nærmest blevet bestormet med opkald, fordi folk har set påfuglene rundt omkring i byen. Folk tror, at fuglene er farlige. Men det er de ikke, ellers ville vi jo selvfølgelig heller ikke lade dem gå frit omkring på en legeplads,« siger Jens Ole Hoppe.

I stedet for at blive bange og ringe til borgmesteren, beder Jens Ole Hoppe folk om, at ringe til ham, hvis de støder på en af på fuglene. Og telefonnummeret, man skal ringe på, er altså: 44 77 32 62.

Kommer fra Møn

Jens Ole Hoppe håber meget snart at få sine påfugle tilbage. De er nye beboere på legepladsen, men det var ikke længe, man nåede at have glæde af dem.

Læs også: Beredskab Øst overvejer forbud mod sankthansbål

»Vi overtog dem for tre ugers tid siden fra Liselund Slot nede på Møn, og vi fik at vide, at vi kunne lade dem gå frit rundt, når vi havde haft dem i 14 dage. Så det troede vi naivt på, men så snart vi slap dem fri, stak de af,« fortæller Jens Ole Hoppe.

Herlev Bladet opdaterer løbende, når der er nyt i sagen.

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!