Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Parkeringstid ændres til 30 minutter

Et stigende antal center-kunder har gjort, at Honoré Fonden har valgt at reducere parkeringstiden for P-pladserne bag Arbejdernes Landsbank og Home.

Fra fredag 1. marts bliver det kun muligt at parkere 30 minutter på de knap 50 P-pladser bag ‘Hollywood’-bygningen, Arbejdernes Landsbank og Home blandt andre. Det oplyser Franck Voss, der er vicevært for Honoré Fonden, der ejer området.

»Efter at Herlev Bymidte Center har reduceret sin gratis parkeringstid til én time og 30 minutter, er antallet af biler, der kører herned steget, og det har givet et stort pres på P-pladserne,« fortæller han og tilføjer, at det også har medført trafikpropper og farlige situationer for de fodgængere og cyklister, der passerer forbi.

antallet af biler, der kører herned steget, og det har givet et stort pres på P-pladserne

Og presset er nærmest hele tiden, påpeger han og vurderer, at over halvdelen af de bilister, der kører ned ad ‘kirkevejen’, er centerkunder, som kører ad kirkevejen, fordi de ikke vil parkere i centeret eller måske misser skiltningen ved Herlev Bygade, der leder dem af en sidevej ned til centerets parkeringskælder og dæk. Når de så når ned til P-pladserne for enden af kirkevejen og finder ud af, at der er optaget, og at de heller ikke kan køre ned ad rampen til parkeringskælderen som i ‘gamle dage’, så opstår kaosset, påpeger viceværten.

Automatisk kontrol

Han har forsøgt at påtale problemet over for både Herlev Kommune og politiet, men indtil videre uden resultat udover, at kommunen ifølge ham har svaret, at man er i dialog med centerejeren NREP. Han har ikke selv haft kontakt med NREP, men foreslår, at man måske kunne rykke skiltet, der i dag står på sidevejen, som fører ned til parkeringskælderen og dækkene i Herlev Bymidte Center tættere på Herlev Bygade, da det ifølge ham kan være svært at se, hvis man kører på Herlev Bygade og kommer fra Herlev Ringvej. Så ville færre bilister måske tage kirkevejen. Derudover ville et ønskescenarium ifølge Franck Voss være, hvis man som tidligere både kunne køre op og ned via rampen ved kroen som altså nu er ensrettet, så man kun kan køre op.

ANDRE HISTORIER: Kommune sår tvivl om CEPOS-analyse

Men uanset hvad der sker har Honoré Fonden altså nu valgt, at man vil reducere parkeringstiden for alle ‘strøgkunder’. Kunder til erhvervslejemålene i området og beboerne kan blive registreret, så de må parkere i længere tid. Derudover vil man også opdatere skiltningen. Kontrol med, om reglerne nu også overholdes, foregår via automatisk nummerpladeregistrering.

Artiklen fortsætter under billedet.

Bilister der vil parkere på pladserne lige frem kan fra fredag og frem kun gøre det i 30 min. Man kører højre om for at finde pladserne. Foto: Kenneth Hougaard.

Centerejer ændrer ikke regler

Herlev Bladet har kontaktet NREP for at få en kommentar på de nævnte forslag samt høre om de nye regler ved kirkevejen giver anledning til at ændre noget ved centerets parkeringspladser.

Det gør det umiddelbart ikke, oplyser udlejningschef i NREP, Gitte Rindbøl i et skriftligt svar.

‘Vi har etableret et p-hus til centrets kunder, hvor de kan parkere gratis i halvanden time og herefter tilkøbe mere tid efter deres behov. Det betyder, at vores kunder ikke skal stille p-skive og ikke behøver at forlade centret efter et fastsat tidspunkt. Der har altid været stor belægning på parkeringspladserne bag kroen, da mange hellere vil parkere på terræn end i en kælder/p-hus. Men vi oplever en uændret belægning i vores p-hus,’ skriver hun.

vi oplever en uændret belægning i vores p-hus

For en god ordens skyld skal nævnes, at Herløv Kro administrerer de P-pladser, der er lige bagved muren til nedkørselsrampen samt pladserne lige bagved kroen. De fleste andre ned langs kirkevejen er kommunens, og her er der tre timers parkering.

Franck Voss oplyser desuden, at der er planer om at lægge et nyt slidlag på Honoré Fondens pladser til næste år samt at lave båsene større.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!