Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Politiet på pletten efter storstilet lokalopgør

Sidste fredags lokalderby mellem Herlev Eagles og Rødovre Mighty Bulls i Herlev førte optøjer med sig efter kampen, men de nåede ikke at udvikle som sidst. Politiet var nemlig tilstede, og klubberne havde taget deres forholdsregler.

Den kan indimellem slå gnister, ikke bare på isen, men også blandt tilskuerne, når de to ærkerivaler, Herlev Eagles og Rødovre Mighty Bulls, møder hinanden i Metalligaen. Det gjorde det blandt andet 27. januar i Rødovre med lange karantæner til flere uroskabende Rødovre-fans til følge.

Af samme årsag kunne der være en frygt for, at bølgerne sidste fredag igen ville gå højt – ikke mindst taget i betragtning, at det var en udsolgt hal, der tog imod spillerne. Men frygten blev gjort til skamme. Københavns Vestegns Politi var nemlig tilstede under hele kampen og også efterfølgende. Og det var heldigt.

LÆS OGSÅ: Skøjtehallen var udsolgt for første gang i 39 år

‘Det var planlagt, at vi var tilstede under og efter ishockeykampen. Efter kampen var der mindre optræk til at slagsmål mellem to fangrupperinger, men det blev forhindret af politiet. Vi har ikke fortaget anholdelser i forbindelse med kampen, men der pågår lige nu et opfølgende arbejde i lokalpolitiet i forhold til de implicerede,’ oplyser i en mail til Herlev Bladet.

Taget forholdsregler

Direktør for Herlev Eagles, Lars Skjøth, supplerer, at de to klubber også havde taget deres forholdsregler. Noget man i øvrigt altid gør ved den slags kampe. Og der var ifølge ham heller ingen optøjer i hallen.

»I hele min tid har vi haft professionelle vagter til alle kampe, men det er klart, at der er flere vagter til sådan en kamp fredag end til en tirsdagskamp mod Frederikshavn. Vi ved jo godt, at jo flere mennesker, der er i hallen, og alt afhængig af hvem vi møder, jo større risiko er der for, at vagterne skal gribe ind, og det behøver ikke nødvendigvis være slagsmål og ballade,« forklarer direktøren.

Vi ved jo godt, at jo flere mennesker, der er i hallen, og alt afhængig af hvem vi møder, jo større risiko er der for, at vagterne skal gribe ind

Han uddyber, at man i forhold til fredagskampen også har sørget for to indgange – en til Herlev- og en til Rødovre-fans. Derudover havde man aftalt med Rødovre Mighty Bulls at have nogle af deres vagter stående ved Herlev-indgangen, så eventuelle uroskabende fans ikke skulle smutte ind dér.

»Så vi har gjort det, vi kan, men det er klart, at med mere end 1.700 mennesker samlet en fredag, så er der altid bataljer, men afviklingen i hallen foregik fint og stille og roligt,« påpeger han.

Herlev Eagles vandt i øvrigt lokalopgøret 27. januar med 3-2, men tabte fredagens opgør med 3-4.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!