Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Herlev Bladet går nye veje for at inddrage de unge i den offentlige debat

Med Danmarks største debatpris for unge under 18 år vil Herlev Bladet have flere unge til at komme med deres holdninger og perspektiver på det samfund, de er en del af.

Den offentlige debat er mere end halvtomme stolerækker til borgermøder og læsebreve fra Tordenskjolds soldater. Der mangler perspektiv, nærmere betegnet de unges. Og det vil Herlev Bladet nu gøre noget ved i kraft af debatprisen ‘Årets Unge Stemme’. Og udover ære, opmærksomhed og spalteplads er der meget at komme efter. Vinderen får nemlig 5.000 kroner.

LÆS OGSÅ: Kommunen om spøgelseshuset

»Med prisen vil Herlev Bladet være med til at sikre, at den debat, der er helt nødvendig for at vores demokrati fungerer, får bedre vilkår. De unge ligger inde med perspektiver på vores samfund, som vi ikke må gå glip af. Demokratisk opdragelse går begge veje – vi tror, de voksne kan lære noget,« lyder det fra Herlev Bladets redaktør, Mette Lyhne.

Kåres under festugen

I opdraget til prisen fremgår, at den skal gå til en ung debattør under 18 år fra Herlev eller Skovlunde, der har formuleret en holdning ærligt, skarpt og konstruktivt, så det har potentiale til at være med til at flytte noget.

I løbet af året bringer Herlev Bladet og Heleherlev.dk indlæg fra unge, der gerne vil deltage i konkurrencen. De indlæg, der vurderes til at leve op til kriterierne, bliver løbende udpeget som deltagere i kampen om at løbe med prisen som ’Årets Unge Stemme’. Og vinderen kåres under Herlev Festuge.

De unge ligger inde med perspektiver på vores samfund, som vi ikke må gå glip af. Demokratisk opdragelse går begge veje

Debatindlæggene må max. være på 600 ord. Man kan vælge at deltage individuelt eller som klasse, og dele gevinsten, hvis en fra klassen vinder, men debatindlæggene må kun have én afsender, der skal have sit fulde navn, klasse og eventuelle skole på. De sendes til debat@herlevbladet.dk

Fra tid til anden tager Herlev Bladets redaktør på besøg i kommunens skoleklasser for at fortælle om journalistik. I den forbindelse har hun erfaret, at mange unge faktisk har meget på hjerte. Det har allerede kastet en del læserbreve af sig. Noget som Herlev Bladet altså håber vil brede sig.

LÆS LÆSERBREVE FRA ELEVER PÅ KILDEGÅRDSKOLEN HER

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!