Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Politiet rykkede ud med cykellygter til de mindste

Har du husket at putte lygter på dit barns cykel? Hvis ikke, så var Københavns Vestegns Politi på skoletur i går morges, hvor de delte cykellygter og refleksveste ud til cyklende børn og unge.

I søndags rundede vi vintertiden. Havemøblerne skulle derfor ind i skuret og uret sættes en time tilbage. Fra nu af og de næste mange måneder frem går vi mørkere tider i møde. Det er derfor ekstra vigtigt at blive set, når man færdes i trafikken på døgnets mørke tidspunkter.

Og det ville Københavns Vestegns Politi gerne sætte fokus på med kampagnen ‘Huske lygterne’, hvor de deler cykellygter og refleksveste ud til en stor del af skolerne i vestegnens kommuner.

LÆS OGSÅ: Pige fra Herlev standsede butikstyv.

Og i går gik turen så til Herlev. Nærmere bestemt skolerne Lindehøjskolen, Herlev Byskole og Kildegårdsskolen Vest. Ved sidstnævnte skole var Herlev Bladet på pletten, og omtrent 25 ud af 100 cykellygter blev af politiet delt ud til skolens cyklende børn.

For de flestes af de cyklende børns vedkommende var lygterne allerede monteret på cyklen, men det holdt ikke politiet tilbage med at uddele et ekstra sæt.

LÆS OGSÅ: Dansk Folkeparti: Pensionister kan selv betale for skovturen.

Projektleder for kampagnen, Marlene Bendix fra Københavns Vestegns Politi, fremhævede den præventive effekt ved kampagnen:

»Det er for at synliggøre overgangen fra efterår til vinteren. Det er jo ved at blive mørkt nu, så det er for at forebygge, at der skal ske trafikuheld. Det er sådan set derfor, at vi gør det nu,« fortalte hun.

Læs mere i næste uges avis.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!