Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Politiet: Stor fokus på at skabe tryghed i Herlev

Efter tirsdagens skyderi på Herlev Ringvej har Vestegnens Politi øget bemandingen og patruljering i Herlev-området for at skabe tryghed. Men pt. er der ingen grund til at oprette n visitationszone, lyder det.

Borgerne kan være trygge på trods af tirsdagens skyderi på Herlev Ringvej – først ved Tornerosevej og kort efter tæt på ringvejskrydset. Det er udmeldingen fra Københavns Vestegns Politi:
»Vi har stor fokus på det og har iværksat en intensiv tryghedsskabende patruljering, vi har styrket vores synlighed i Herlev, og vi har sat massiv efterforskning ind på det i tæt dialog og samarbejde med vores nabopolitikredse«, lyder det fra politiinspektør Mikael Wern.
Han uddyber, at den øgede patruljering, som også involverer det lokale politi, nu foregår med uniformerede betjente, og derudover har der også lige været en færdselskampagne, som var med til at vise politiets tilstedeværelse.
»Vi er massivt til stede i Herlev, og der er ingen tvivl om, at vi hverken kan eller vil tolerere skyderi som det, der skete i Herlev«, påpeger han.
LÆS OGSÅ: Politiet efterlyser vidner til skyderi ved ringvejskrydset
Ifølge ham har man endnu ikke fundet det nødvendigt at oprette en visitationszone, som det er sket på Nørrebro/Nordvest i forbindelse med skyderierne dér umiddelbart efter hændelsen i Herlev.
Men:
»Hvis der sker noget på Vestegnen, som gør, at det giver mening rent tryghedsmæssigt og operativt, så er vi klar til at oprette en visitationszone«, understreger Mikael Wern.
Tre i en
Tirsdagens skyderi fra en personbil mod en anden fandt sted lidt før klokken 21.30 og resulterede i, at føreren af den bil, der blev skudt imod, kørte ind i en lygtepæl lige ud foran Herlev Bymidte Butikscenter. Derefter flygtede han fra bilen, men vendte siden tilbage og er nu blevet afhørt af politiet. Af hensyn til efterforskningen vil Mikael Wern ikke sige noget, hvorfor der blev skudt imod føreren. Ej heller om han har forbindelse til den interne bandekonflikt, som politiet mistænker, er årsag til skyderierne.
En konflikt der vel at mærke skulle være opstået, fordi man mener, at en eksisterende bande fra Nørrebro-kvarteret er blevet splittet i tre fraktioner. En i Greve-Hundige, en i Nordvest og en på Nørrebro. Derfor arbejder de respektive politikredse (Københavns, Vestegnens og Midt- og Vestsjællands), som dækker de tre områder, også tæt sammen i forhold til at dæmme op for konflikten.
Tilfældigt i Herlev
Dog fortæller politiinspektøren:
»Når vi har skudepisoder så tæt på hinanden, så er det klart, at vi ser på, om ikke de har en connection til hinanden. Så vi kigger på, om de skudepisoder de tre steder er interne forbundne, men det er for tidligt at sige noget om endnu«, forklarer han og vurderer, at der ikke er noget, der tyder på, at skyderiet fandt sted i Herlev, fordi bandekonflikten har en relation til området.
Mere fordi Vestegnen ligger der, hvor den ligger. Altså midt imellem de områder, hvor den formodede bandekonflikt udspiller sig.
Københavns Vestegns Politi oplyser, at der pt. ikke er anholdt nogen i forbindelse med Herlev-skyderiet.
Men at man natten til torsdag har anholdt en 22-årig mand i Ishøj, og at han sættes i forbindelse med den nuværende konflikt. Manden blev anholdt for besiddelse af en pistol og er blevet varetægtsfængslet i fire uger frem.
Dog blev der natten til onsdag fundet en udbrændt Audi i Haslev på Midtsjælland, og den er politiet i gang med at undesøge i forhold til, om den skulle have forbindelse til hændelsen i Herlev.
 

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!