Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Pressemøde i Herlev: Regeringen vil skabe trygge rammer på valgdagen

Indenrigs- og Boligministeriet holdt mandag morgen pressemøde i Herlev for at fortælle tiltag, der skal sikre trygge rammer på valgdagen tirsdag.

Corona-smittede kan stemme på valgdagen, ligesom det bliver muligt at stemme udendøre. Det var nogle af budskaberne på mandagens pressemøde i Herlev Medborgerhus, som Indenrigs- og Boligministeriet havde indkaldt til. Derudover blev der også udsendt en pressemeddelelse, hvori nogle af tiltagene fremgår.

»I kommunerne glæder vi os til at se borgerne til kommunal- og regionalvalget i morgen. Det er vores hverdag, vi stemmer om, og hvert et kryds er vigtigt. Det er kommunernes opgave at skabe de bedste rammer om valghandlingen. Det har vi i år gjort med en helt ny spiller på banen. Corona’en kræver særlige tiltag fx i form af håndsprit, god afstand og udluftning. Det er vi klar med på valgstederne, ligesom det mange steder vil være muligt at stemme udenfor, i telte eller lignende, hvis man er særligt sårbar. Jeg tør godt sige, at danskerne trygt kan gå til valgstederne og afgive deres stemme. Og jeg håber, at alle vil benytte sig af muligheden for at få indflydelse på deres hverdag,« lyder det fra KL’s næstformand Martin Damm.

Stem fra 10 til 15

Der vil i løbet af i dag blive udsendt SMS-beskeder til alle borgere, der er tilmeldt NemSMS via e-Boks, som opfordrer flere vælgere til at stemme kl. 10-15, hvor der normalt vil være færrest mennesker på valgstederne.

Hvis man er smittet med COVID-19 eller er særligt sårbar, har man mulighed for at stemme efter reglerne om vognstemme. Det indebærer, at man kan stemme i en bil eller et andet sted uden for valgstedet.

Sundhedsstyrelsen opfordrer til, at man følger fem gode råd på valgdagen:

  • Hold afstand og vis hensyn til andre
  • Host og nys i ærmet
  • Brug håndsprit, når du går ind og ud af valgstedet
  • Overvej at tage mundbind eller visir på, hvis du er i øget risiko
  • Medbring din egen kuglepen eller blyant, hvis du er mere tryg ved det

 

4,7 millioner stemmeberettigede er inviteret til landets 1.383 valgsteder. For at valgdagen kan forløbe så sikkert og sundhedsmæssigt forsvarligt som muligt, har landets 98 kommuner, sundhedsmyndighederne og Indenrigs- og Boligministeriet i fællesskab udarbejdet en stribe retningslinjer for valgstederne og anbefalinger til borgerne, der vil sikre de tryggest mulige rammer på valgdagen.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!