Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Flest corona-smittede i Herlev: Hjemsendelser og opfordring

Herlev Kommune ligger igen nummer ét over kommuner i landet med flest corona-smittede målt over de seneste syv dage. De fleste kommuners smittetal er steget. Herlev Kommune hjemsender de små klasser på Lindehøjskolen og opfordrer alle til at lade sig teste/vaccinere. Der arbejdes igen på et testcenter ved Herlev Hallen.

Bøtten kan hurtigt vende. I går lå Herlev Kommune nummer fire på SSI’s corona-smitte-liste og i dag fredag altså nummer ét.

Ifølge Statens Serum Instituts incidenstal ligger Herlev på 767,8 smittede pr. 100.000 indbyggere de seneste syv dage. Det er lig med et reelt smittetal på 221, men målt i incidens altså nok til, at Herlev kan trække i den gule førertrøje.

Det er især de 6-11-årige (57), 20-39-årige (47) og 40-64-årige (52) der boner ud på listen. Men der er også seks i intervallet plus 80, der er smittet. Altså i den alderskategori, hvor mange har fået det tredje vaccinationsstik.

LÆS OGSÅ: Borgmester om højt smittetal

SSI oplyser også, at 4.542 herlevborgere de seneste syv dage er blevet PRC-testet, og at Herlevs positivprocent ligger på 4,87 – det vil sige andelen af positive corona-prøver.

Sidste gang Herlev havde førstepladsen på listen over smittetal i kommunerne var i september. Dengang lå incidenstallet på lidt over 200. Ser man ned over listen over kommuner, er det kun få kommuner, hvor smittetallet er faldet.

Kommune tager affære

De høje smittetal har fået Herlev Kommune til fredag at opfordre alle borgere til at lade sig teste og alle, der endnu ikke er vaccineret, til at lade sig vaccinere. Derudover arbejdes der på at flytte testcentret i Dildhaven tilbage til Herlev Hallen.

Derudover vil man fra på mandag hjemsende de mindre klasser på Lindehøjskolen.

LÆS MERE om kommunens tiltag

 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!