Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Rådhus Hjortespring klar til indflytning i foråret

Indflytningen i Rådhus Bymidte er udskudt, men snart kan de kommunale embedsfolk rykke ind i Rådhus Hjortespring og politikerne ind i en spritny kommunalbestyrelsessal.

I midt februar forventer Herlev Kommune at kunne overtage nøglerne til det nye Rådhus Hjortespring, og i andet kvartal håber man at kunne flytte medarbejdere fra det gamle til det nye rådhus. Det fremgår af dagsordenen fra Miljø-, Klima- og Teknikudvalget.

Det ses også, at man skal i gang med at planlægge indretningen af den nye kommunalbestyrelsessal, som kommer til at ligge der, hvor der også skal være kantine og mødesal. Der bliver tale om en fleksibel sal, som kan ‘pakkes ned’ og bruges til andre formål, når der ikke er kommunalbestyrelsesmøder.

LÆS MERE om det nye rådhus her

Borgmester Thomas Gyldal Petersen (S) ser frem til de nye gemakker.

»Jeg tror, det bliver godt, dét at vi også holder vores møder i den nordlige del af kommunen. Der er jo blevet holdt kommunalbestyrelsesmøder mange steder i kommunen. For eksempel i det tidligere posthus, hvor der før var rådhus og nu på Herlev Bygade i 50 år,« siger borgmesteren, der håber, at det nye sted kan betyde, at flere af de borgere i den nordlige del får lyst til at deltage i møderne.

Bymidte rådhus udskudt

Når det er sagt, er det ifølge ham ikke afgørende, hvor møderne holdes. Faktisk var det også på idéplan at holde møderne forskellige steder i kommunen hver gang, men det blev skrottet, da man besluttede, at der skal installeres lyd- og tv-udstyr, så møderne kan streames live.

Om den eksisterende mødesal og møblementet dér, oplyser borgmesteren, at det vil blive genbrugt i det omfang, det kan lade sig gøre. Men ikke til den nye sal.

Embedsfolk og politikere får altså snart udsigt til Kildegårdskolen Vest og Hjortespringcenteret, men hvad angår borgmesterens vue fra sit nye kontor, må han vente lidt endnu.

Rådhus Bymidte er nemlig blevet udskudt foreløbig til april 2024, hvor 240 medarbejdere forventes at kunne flytte ind.

Der er afsat 18,2 millioner kroner til ‘Rådhus Bymidte’ til inventar, flytning og rådgivning, mens Rådhus Hjortespring har en anlægssum på i alt 63,2 millioner kroner. Heraf udgør 3,3 millioner indretningen af de nye kommunalbestyrelsessal.

Foto: Kenneth Hougaard.

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!