Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Sådan ser de første letbanetog ud

 Hovedstadens Letbanes første tog er kommet på skinner i Tyskland. 

I januar måned blev letbanens allerførste tog færdigt. Nu er toget blevet fragtet til Tyskland, hvor det skal igennem en række dynamiske tests, oplyser Hovedstadens Letbane. Derfor er det nu muligt at se de første rigtige billeder af de tog, der blandt andet kommer til at køre igennem Herlev.

Knapt 11 måneder har det taget at producere det første tog til Hovedstadens Letbane. I januar 2023 blev toget færdigt på Siemens fabrik i Serbien i byen Kragu-jevac. Siden da er toget blevet fragtet på blokvogn gennem de østrigske alper til Siemens testcenter i Wildenrath, Tyskland. Her skal toget nu gennemgå en række dynamiske tests, der – modsat de statiske – foregår på rigtige togskinner. 

»Med færdiggørelsen af det første letbanetog bliver det endnu mere synligt og håndgribeligt for alle, at der om blot få år kommer til at køre en letbane rundt i hovedstadsområdet, som vil gøre det nemmere at rejse på tværs af regionen. Stationerne skyder langsomt op i landskabet, de første skinner er for længst blevet lagt, og nu kan vi altså allerede teste vores første grønne Avenio-tog. Det vid

ner om et projekt i fremdrift,« siger Lotte Kludt, der er Kontraktdirektør for Transportsystemer hos Hovedstadens Letbane. 

Herlev Bladets journalist var for nylig på gåtur i letbanebyggeriet i Herlev for at få svar på de mange spørgsmål, der er opstået i den forbindele. Den historie kan du læse her. 

 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!