Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Serviceafdelingen flytter måske ikke til Stokholtbuen alligevel

På dagsordenen til onsdagens kommunalbestyrelsesmøde fremgår, at man har fundet en alternativ placering til Serviceafdelingen. Det vækker glæde hos formanden for G/F Stokholt, som dog også er skeptisk.

Efter flere høringssvar, mange skriverier og møder er der måske godt nyt på vej til beboerne i og omkring Stokholtbuen.

Siden marts, hvor kommunalbestyrelsen i Herlev nødtvungent vedtog en beslutning om at flytte Serviceafdelingen til Stokholtbuen 51, deres baghave, har de kæmpet for, at kommunen skulle finde et eller flere alternativer. Og skeler man til dagsordenen for onsdagens kommunalbestyrelsesmøde ser det ud til, at man har gjort netop det.

LÆS OGSÅ: Klumme: I har aldrig levet i en skærmtid

Her fremgår det nemlig på et lukket punkt, at Vesterlundvej 3 og Smedeholm 1 er i spil. Herlev Bladet har efterspurgt en kommentar fra ejerne af de to grunde, men ingen har ville kommentere. Den ene HOFOR, henviser til en pressemeddelelse, som kommunen vil offentliggøre torsdag, mens den anden, virksomheden Flightcases International A/S, først vil kommentere efter aftenens møde. Om de vil sælge deres grunde eller leje ud vides altså ikke.

Håber på alternativ men er skeptisk

En, der til gengæld gerne vil udtale sig, er formand for grundejerforeningen Stokholt, Signe Marstrand, som i juni var i Herlev Bladet, hvor hun udtalte sig om de frustrationer, som en eventuel flytning har givet og vil give beboerne. Her kom det også frem, at der var lavet en underskriftsindsamling, hvor 890 indtil videre har skrevet under på, at Serviceafdelingen ikke bør flytte til Stokholtbuen 51.

»Vi er glade for, at det virker til, at de har fundet en mulighed for et alternativ, men vi er stadig skeptiske, for der er ikke taget en beslutning endnu, og vi ved, at der også stadig er en plan B, som stadig hedder Stokholtbuen 51. Men vi er glade for, at de har lyttet og har afsøgt nogle alternativer, og det ville da være fantastisk, hvis de finder en løsning,« siger hun, der senest på vegne af grundejerforeningen indsendte et høringssvar til budgetforslaget, selvom foreningen ikke er høringsberettiget.

vi er glade for, at det virker til, at de har fundet en mulighed for et alternativ, men vi er stadig skeptiske, for der er ikke taget en beslutning endnu

I det opfordrer man blandt andet politikerne til at vente et år og i stedet bruge tiden til at finde alternative placeringer. Deriblandt overveje muligheden for at lægge Serviceafdelingen på to lokationer. Noget som altså måske bliver til virkelighed.

Ved et tilfælde

Hvordan har processen været, siden I fandt ud af, at Serviceafdelingen måske skulle være jeres nabo?

»Det er noget, der mentalt fylder meget for alle grundejerne. For eksempel når vi har afleveret et høringssvar, så kan vi ikke gøre noget andet end at sidde og vente, og det er frustrerende,« forklarer Signe Marstrand, der tilføjer, at området netop udmærker sig ved sine grønne områder og roen, og alt det vil forsvinde, hvis kommunen flytter ind med sine maskiner. Desuden vil det også påvirke trafikken til og fra skoler og daginstitutioner i området, nævner hun, der på trods af frustrationerne er glad for, at foreningen blev involveret i sagen.

Noget der skete takket være flere årvågne medlemmer, som blandt andet i Herlev Bladet blev bekendt med kommunens planer.

»Hvis ikke vi var stødt på det, så var det løbet os forbi,« fortæller hun og nævner også budgetforslaget for næste år, hvor Stokholtbuen 51 også er skrevet ind som den nye lokation for Serviceafdelingen.

Kunne godt have brugt en heads up

»Her var det igen en vågen grundejer, der skrev til os. Vi er jo ikke høringsberettiget som grundejere. Derfor får vi ikke noget at vide, og det er lidt frustrerende. Det ville være en rar service fra kommunens side, at de informerede os om budgetforslaget, så vi også ved, hvor man er i processen,« lyder det.

Når det er sagt, mener hun ikke, at kommunen ellers kunne have gjort så meget anderledes.

jeg tænker, kommunen har gjort, hvad man kunne ud fra den situation, man har stået i. Den er jo også blevet opsagt

»Jeg tænker, kommunen har gjort, hvad man kunne ud fra den situation, man har stået i. Den er jo også blevet opsagt og heldigvis har kommunen også undersøgt alternativer, selvom det ikke var det indtryk vi fik fra starten af,« vurderer grundejerforeningsformanden, der omvendt også tror på, at foreningens involvering har gjort indtryk.

»Jeg tror, det har hjulpet med en underskriftsindsamling, og dét, at mange har bakket op samtidig med, at vi har skrevet breve og høringssvar,« lyder det.

Træffer beslutning

Hun kan ikke selv deltage til den offentlige del af kommunalbestyrelsesmødet, der starter onsdag aften klokken 19. Men vil læse referatet i morgen.

»Og så har jeg skrevet ind, at der er beslutningsdag 12. oktober (den endelige vedtagelse af budgettet, red.), så vi har til 12. oktober, hvis det ikke skulle gå vores vej, men lige nu er der ro på,« siger Signe Marstrand.

LÆS dagsordenen her.

Serviceafdelingen har i flere år haft til huse på Turbinevej 12 i Gladsaxe, men er blevet opsagt til september 2023, og det var det, der fik kommunen til at foreslå en flytning til Stokholtbuen 51. Et forslag, politikerne i første omgang nikkede til, men altså nu har mulighed for at omstøde.

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!