Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Skal kommunen skifte Danske Bank ud

I aften skal kommunalbestyrelsen tage stilling til, om Herlev Kommune skal skifte bank på baggrund af hvidvask-skandalen.

I dag er det Danske Bank, der er Herlev Kommunes bank, men det kan alt sammen ændre sig efter i aften, hvor de folkevalgte på kommunalbestyrelsesmødet klokken 19 skal drøfte om kommunen skal skifte bank. Af forslaget fremgår det, at forvaltningen opfordrer til, at politikerne tager stilling til, om kommunen skal skifte nu – eller vente til, der er faldet dom i hvidvasksagen. Ifølge forvaltningen er det kun forbundet med minimale økonomiske udgifter at skifte bank, mens det vurderes at det kommer til at kræve en del arbejde.
På Økonomi- og Planlægningsudvalgets møde stillede borgmester Thomas Gyldal Petersen (A) det forslag, at kommunalbestyrelsen skal vente med at tage stilling til et bankskifte til, der er faldet dom i sagen. Enhedslistens Marianne Dithmer stemte imod borgmesterens forslag med den begrundelse, at hun ønsker at kommunen skifter bank på baggrund af den meget omtalte sigtelse. Borgmesterens forslag blev stemt igennem med stemmerne fra hans eget parti og Venstres ene stemme.
Da Herlev Bladet skrev om overvejelserne om et bankskifte i oktober udtalte borgmesteren at:
»En sag mod Danske Bank og en afgørelse har lange udsigter, men Danske Bank har i sin egen redegørelse om egne forhold  dømt sig selv, og på den baggrund er der god grund til at overveje, om Danske Bank skal være bankforbindelse for vores kommune og på borgernes vegne.«
Hvordan det ender i aften bliver afgjort på kommunalbestyrelsesmødet, der begynder klokken 19 og er åben for alle interesserede.
Danske Bank kan ende med at blive dømt for ikke at have tilstrækkeligt styr på 15.000 udenlandske kunder og pengestrømme for 1.500 milliarder kroner i bankens estiske filial fra 2007 til 2015.
Læs hvad politikerne kom frem til i næste udgave af din avis.
Læs også: Kommunen vil i dialog med butikker om bymidte-problemer
 

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!