Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Skolestarthjælp til trængte herlevfamilier

For tredje år i træk sørger Dansk Folkehjælp for penalhuse, skoletasker, madkasser med mere til de børnefamilier, der er presset på økonomien. Også i Herlev nyder man godt af hjælpen.

Ingen skal gå ned på udstyr, specielt ikke de nye skoleelever, hvis familier måske er mere økonomisk pressede end de fleste. Derfor har Dansk Folkehjælp igen i år støttet med Skolestartshjælp og denne gang til flere end nogensinde før.

2.257 familier har søgt og fået hjælp. Heraf 10 herlevfamilier, som nu hver især kan nyde godt af et digitalt gavekort til 3.000 kroner til indkøb af skoletaske, penalhus, madkasse, drikkedunk, let-læsebøger, opgavehæfter og andre læringsmidler samt tøj til første skoledag.

Det oplyser Dansk Folkehjælp i en pressemeddelelse.

Økonomi bør ikke være en hindring

Det er tredje år i træk, at hjælpeorganisationen kører kampagnen, og i år er de fleste ansøgninger (575) kommet fra Region Hovedstaden, som Herlev også er en del af.

Dansk Folkehjælp startede som den første danske organisation Skolestartshjælpen blandt andet for at gøre op med det faktum, at børn af ufaglærte forældre har mere ondt i skolelivet end børn af forældre, der har en uddannelse. Det viser en undersøgelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd fra 2021.

LÆS OGSÅ: Varsler støj- og lugtgener

Skal den problematik bekæmpes, skal man sætte tidligt ind, og her er første skoledag en af nøglerne, lyder det blandt andet.

»En stram økonomi bør ikke stå i vejen for børns glæde ved at gå i skole, deres mulighed for at etablere venskaber og for senere hen at kunne skabe de bedste vilkår i livet for sig selv. Uvisheden om, hvorvidt man kan give sit barn den skolestart, det fortjener, kan tage hårdt på både forældre og børn. Det stigende ansøgertal giver stof til eftertanke, og det understreger vigtigheden af Skolestarthjælp, som netop afhjælper denne uvished. Interessen for Skolestarthjælp viser, at uddannelse og skolegang er et område, som vi fra alle sider af samfundet er nødt til at prioritere højt, og vi glæder os over muligheden for at kunne hjælpe alle ansøgere med den hjælp, de har bedt om,« lyder det fra generalsekretær Klaus Nørlem i pressemeddelelsen.

Det nytter noget

Hvert år starter cirka 60.000 børn i skole, og Dansk Folkehjælp oplyser, at 92 procent af de familier, der fik Skolestarthjælp sidste år, siger, at hjælpen har bidraget til en bedre start på skolen for deres barn.

Skolestarthjælp er iværksat med støtte fra Egmont Fonden, Ole Kirk’s Fond, Poul Erik Bech Fonden m.fl., Elgiganten, REMA 1000, Bog & Idé, H&M og sendentanke.dk.

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!