Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Galleri: Skovlunde Byfest: Der bliver kigget fremad – og opad

I borgmesterens åbningstale til Skovlunde Byfest var der især fokus på Skovlundes fremtid, nybyggerier og tilflyttere. Efterfølgende blev der kigget opad, da RVators Formation Team fløj forbi.

Det er ikke kun i Herlev, der er dømt festweekend. Også i Skovlunde er byfesten tilbage efter to års ventetid. Og der er meget at komme efter.

Ballerups borgmester Jesper Würtzen (S), der har boet i Skovlunde i 22 år, bød velkommen og åbnede byfesten med en tale, der især var rettet mod de nye borgere og fremtidsudsigterne for Skovlunde. Og de er ifølge ham rigtig gode. Liggetiden for de eksisterende huse er lav, priserne stiger, og der bliver og er bygget en masse boliger – ikke mindst nye seniorboliger, der kommer til næste år, og fredag var der indvielse af nye boliger ved UCC-bygningen. Og så skal der nok bruges endnu en ny daginstitution.

»Det er godt, vi kan mødes med dem, vi ikke kender, og dem vi kender. Det er med til at sikre den stærke Skovlunde-identitet, vi har her,« sagde borgmesteren foran de mange fremmødte, der allerede var til stede på parkeringspladsen ved Skovlunde Center Syd ved frokosttid lørdag.

Luftshow

Efter borgmesterens tale, hvor der blev kigget fremad, var det tid til at kigge opad, hvor tre fly fra RVators Formation Team i Roskilde fløj henover pladsen og lavede lufttricks, alt imens Søren Holse stod på landjorden og fortalte om manøvrerne.

Der var tale om hjemmebyggede modeller af navnene RV6, RV6A og RV4, som fløj i cirka 300 meters højde og efterlod sig en hvid hale af damp. Eller som Søren Holse sagde ‘medicinsk olie’, som han understregede ikke kan spises.

»Der skal bruges 22.000 nitter og 12 til 15 aluminiumsplader, og så er det ellers bare om at komme i gang,« sagde han og forklarede, at det vil tage cirka seks år at bygge sådan et fly, hvis man vel at mærke arbejder fuldtid.

Flyene kan flyve maks. 340 kilometer i timen og har mellem 160 og 300 hestekræfter.

Masser af aktiviteter

Udover underholdning i luften var masser af aktiviteter på landjorden. Tryllekunst for børn, spejderne havde lavet legeområde og så var der et utal af boder, hoppebord og madsteder.

Skovlunde Byfest arrangeres  af en gruppe af frivillige med tilknytning til Skovlunde Lokalråd, Skovlunde Kulturhus, Skovlunde Center Syd  samt andre foreninger i Skovlunde.

Se programmet her.

Og bliver man træt af byfesten er der samme weekend også vikingemarked på Kræmmerstien.

 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!