Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Skyldig i Louise-sag straffes med forvaring

Mandag klokken lidt over 14 blev straffen for den 30-årige dømte i Louise-sagen læst op ved Retten i Glostrup.

Mandag formiddag blev en 30-årig mand kendt skyldig i drabet på Louise Borglit, og mandag eftermiddag var nævninge og dommere klar til at afsløre, hvor høj en straf, han skulle have.

»Thi kendes for ret. Tiltalte Alexander Toro Møllmann idømmes forvaring,« lød det fra retsformand Henrik Munkholm, hvorefter han begrundede straffen med, at den dømte ansås som farlig for sine omgivelser.

Forsvareren tilføjede, at dommen bliver anket til frifindelse, hvilket betyder, at sagen skal køre igen ved Østre Landsret.

En slags punktum

Efterfølgende udsendte Københavns Vestegns Politi en udtalelse:

‘Jeg synes, dette er den rigtige dom. Selvom sagen nu skal i landsretten, håber jeg dog, at dommen kan blive en slags foreløbigt punktum for den dræbte kvindes pårørende,’ lød det fra specialanklager Bo Bjerregaard.

Forinden havde han dog talt for fængsel på livstid, men bemærket, at både Retslægerådet og den retspsykiatriske erklæring pegede på forvaring på ubestemt tid, fordi den dømte af dem blev vurderet som personlighedsforstyrret med en lav frustrationstærskel og begrænset empati og derfor farlig for sine omgivelser. Det kunne anklageren også godt gå med til som ‘plan B’.

Mere end almindelig farlig

»Der er ikke skyggen af formildende omstændigheder (…). Det afgørende er, at domfældte kommer bag tremmer i meget lang tid, for han er mere end almindelig farlig. Vi skal for alt i verden undgå, at der kommer mere ‘drab på drengen’, som han selv sagde i sin celle,« understregede specialanklageren, såfremt retten ikke ville imødekomme hans førsteprioritet.

Forsvarer Christina Schønsted afstod ifølge hende selv på grund af sin klients ønske at argumentere for, hvilken straf hun mente var passende. Dog nævnte hun ganske kort, at hun appellerede til rettens mildeste straf, som er tidsbestemt fængsel.

LÆS OGSÅ: Louise Borglits søster kommer med udtalelse

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!