Herlev Bladet

Sparekatalog påvirker lokale buslinjer

Faldende passagertal har fået et flertal i regionens trafikudvalg til at anbefale en række besparelser blandt andet på buslinje 350S, mens for eksempel 300S og 30E sikres.

Færre afgange i weekenderne og uden for myldretiden. Det er konsekvensen af et faldende passagertal i Region Hovedstadens busser og tog. Et fald, der blandt andet skyldes, at flere tager bilen.

LÆS OGSÅ: Færre busafgange i Herlev

Derfor holdt regionens trafikudvalg møde i sidste uge, hvor det blev besluttet af et flertal i udvalget, at der skal findes besparelser på cirka 15 millioner kroner på den kollektive trafik.

»Det lå mig stærkt på sinde at sikre 300S og 30E, da det ville være tåbeligt at svække den kollektive trafik på strækningen, hvor letbanen skal køre,« lyder det fra næstformand i Trafikudvalget, Martin Baden (S), der selv bor i Herlev, i en pressemeddelelse.

350S afkortes

Også en lukning af 350S, som kører igennem Herlev, var på tale, men det fik den lokale politiker og de andre partier forhindret.

I stedet anbefales en afkortning af ruten ved Malmparken St.

Dansk Folkeparti og Enhedslisten, der begge er medlemmer af udvalget, stemte ikke for anbefalingen. Fordelingen af besparelser skal endelig besluttes i regionsrådet 19. maj 2020, oplyser Region Hovedstaden.

 

De anbefalede besparelser:

Lille Nord: timedrift om lørdagen og færre afgange på hverdagsaftener mellem Hillerød og Fredensborg

Gribskovbanen: Timedrift om lørdagen

55E: Kun drift i myldretiden

120: Finansiering i Region Hovedstaden ophører

380R: Reduceres til timedrift uden for myldretiderne

390R: Reduceres til timedrift uden for myldretiderne

250S: afkortning til Gladsaxe Trafikplads

40E/400S: besparelse på 2,6 mio. kr. ved en omprioritering af driften mellem de to linjer. Denne vil blive fastlagt ved nærmere dialog med Movia og de berørte kommuner. Betjeningen af Skodsborg st. vil være uændret.

350S: afkortning ved Malmparken St.

 

Med din donation er du med til at sikre, at vi på Herlev Bladet kan blive ved med at lave journalistik til og om Herlev. Det er også muligt at donere et valgfrit beløb via MobilePay til nummer: 92236 - Tak.

DKKSpørgsmål?
Kontakt endelig Herlev Bladet på telefon 4494 1010 eller på mail: herlevbladet@herlevbladet.dk hvis du oplever problemer ved betaling.
Du er måske også interesseret i
Kommentarer
Henter kommentarer.....