Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Startskud til opførelse af ny genbrugsstation

Herlevs borgmester tog mandag sammen med de ansatte det første spadestik til den kommende nye bæredygtige genbrugsstation, som skal stå færdig i juni 2022.

»Det her er et vanvittig vigtigt spadestik, så det er mærkeligt, vi ikke er flere tusinde herlevborgere herude,« lød det fra Herlevs borgmester Thomas Gyldal Petersen (S) mandag kort forinden, han skulle tage det første spadestik til den kommende nye genbrugsstation.

Noget han gjorde sammen med Ken Jørgensen, Kaj Hansen og Henning Lundskov Eriksen, der alle har arbejdet tæt ved en menneskealder på genbrugsstationen.

Borgmesteren henviste til, at mange tusinde borgere jævntligt bruger genbrugsstationen, som udover sin åbenbare funktion som affaldsindsamlingssted også er blevet et socialt samlingssted, hvor folk mødes til en sludder.

Bæredygtig genbrugsstation

Den nye station, som ligger på Mileparken 23, altså bare et par 100 meter væk fra den eksisterende (Marielundvej 49, red.), bliver omkring tre gange større og tager i højere grad hensyn til miljøet og brugervenligheden.

Blandt andet får den grønne tag til opsamling af regnvand, og så bliver containerne indrettet sådan, at man smider affald ned og ikke op i en container. På den måde undgås alt for mange tunge løft.

LÆS MERE om stationen.

Stationen skal stå færdig juni 2022, og det er entreprenøren MSE samt bygherrerådgiver Friis Andersen Arkitekter, der skal stå for opførelsen. En opførelse, som i øvrigt genanvender byggematerialer fra de bygninger, der har ligget på netop samme grund.

 

Læs mere i Herlev Bladet denne uge.

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!