Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Stig Bergmann fylder 70 år:

Det tænder mig at ikke to dage er ens

Mærkedag. Det frivillige leder af Røde Kors Butikken er egentlig uddannet i herrekonfektion. Og så var han i mange år lærer på Lindehøjskolen. Rent faktisk minder de to funktioner meget om hinanden, funderer den snart 70-årige.

Det har en vis grad af uforudsigelighed. Det stiller krav til kreativitet. Man skal hele tiden tænke nyt og finde på løsninger. Man skal også hjælpe andre mennesker. Man giver noget til andre mennesker. Og så handler det  netop om kontakt til mennesker i sin grundsubstans.

Jobbeskrivelsen her passer to steder, måske til nogens overraskelse? Det passer på funktionen som leder af Røde Kors Butikken på Bangs Torv,  som fylder en del af de vågne  timer for den snart 70-årige Stig Bergmann. Og så passer den på hans anden store funktion i livet, lærerjobbet på Borgerdigeskolen, senere Lindehøjskolen, som han havde mellem 1982 og frem til sin pensionering i 2011.

Nu’et giver mest

Det er Stig Bergmann, der har oplistet lighedspunkterne  mellem lærerjobbet og hans frivillige job som leder af Røde Kors Butikken.

»Man kan måske sige, at det er nu’et, der giver mest.  Men jeg kan godt lide, at ikke to dage er ens. Det er nok det, som tænder mig mest. Og så må jeg sige, at rutinearbejde keder mig«, bemærker Stig Bergmann.

Som leder af butikken, skal han have dagligdagen til at fungere. Lægge vagtplaner, deltage i koordinerende funktioner f.eks. ved folk, der er i arbejdsprøvning eller lignende, og så skal han løse et væld af praktiske opgaver. Eller løser i hvert fald i praksis. F. eks. skal butikken have nyt lys, mere velfungerende og billigere i drift. Det bliver så måske meget karakteristisk Stig Bergmann, der sørger for det. Og når man regner alt sammen, ender det på et fuldtidsjob i timer. Ulønnet altså.

»Det griber om sig, men jeg tænker ikke så meget over det«, siger Stig Bergmann.

Kan jeg hjælpe andre?

Igen er det den menneskelige relation, der tæller.

»Kan jeg hjælpe andre mennesker, er det fint. Det er en fornøjelse. Jeg går ikke sådan og spekulerer over det. Men nogle gange hører man citereret, at dem, der gør det,  hjælper andre mennesker, også lever længst og er de mest lykkelige mennesker«, siger han.

Stadig ting jeg kan bruge

Den lokale Røde Kors-aktive blev arbejdsdreng, da han i 1963 gik ud af ottende klasse på Øster Farimagsgade Skole i København. Han blev uddannet i herrekonfektion. Var militærnægter i Gribskovlejren. Flyttede til Herlev i 1973, først på det daværende Sygeplejekollegiet. Læste en kort overgang samfundsfag på Københavns Universitet.

Læste til lærer på KDAS. Blev så  lærer på Borgerdigeskolen, nuværende Lindehøjskolen.  Var leder af Herlev Lokalradio.  Har været medlem af   Lindehøj Menighedsråd. Feriekolonileder på Stavnsklit. Sejlet  Sjælland rundt og løbet fem Copenhagen Maraton. For nu at plukke lidt i et ret omfattende CV.

»Jeg har oplevet meget. Og det, jeg lærte som uddannet i  herrekonfektion, kan jeg stadig bruge her i forretningen. Mange ting har ikke forandret sig. Der er ikke noget, der koster 101 kroner. Det koster 99 kroner«, griner Stig Bergmann og konstaterer, at den samme mekanisme gør sig gældende, om det så er et parcelhus, man har sat til salg.

18.000 daglige skridt

Enten går Stig Bergmann til spinning i HI. Eller også går han 12.000 til 18.000 skridt hver dag.  Nogle af dem typisk fra bopælen tæt ved idrætsanlægget og til butikken på Bangs Torv. Bil er ikke en mulighed, for Stig Bergmann har kørekort til motorcykel, men har aldrig haft et til en bil. Selvom det frivillige job betyder meget, er en dag om ugen dog ikke til diskussion. Bedsteforældredagen sammen med de to børnebørn og med en vis aldersspredning imellem.  Sammen med sin kone rejser han minimum tre gange årligt. Gerne langt.

»Og jeg vil gerne rejse mere«, fastslår den runde fødselar. Stig Bergmanns 70- års fødselsdag markeres ved åbent hus i Røde Kors butikken på Herlev Hovedgade 125 fredag den 16. marts klokken 13 til 17. Man kan melde sin ankomst på Jimmy.gortz@gmail.com

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!