Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Så er planen for stitunnellen mellem Hørkær og Engløbet klar

I flere år har der været tale om en stitunnel under Frederikssundbanen for at sikre blandt andet skolebørn fra syd en tryg trafikforbindelse til Herlev Byskole afdeling Eng. Nu er planen klar.

Det kan blive bøvlet at komme til skole på Herlev Byskole afdeling Eng, når man bor i Glødelampe-kvarteret eller Den Grønne Fatning eller et helt tredje sted i Herlev Syd, hvor der i disse dage planlægges stadigt flere boliger for blandt andet børnefamilier. Det skyldes hovedsageligt, at Frederikssundbanen adskiller erhvervs- og boligkvarteret fra resten af Herlev. Men snart er der lys for enden af – eller snarere i – tunnellen. For det er netop en tunnel, som Herlev Kommune nu efter flere års planlægning er klar til realisere.

LÆS OGSÅ: Forarget mor: Søn havde akut brug for tandlægehjælp

Dialog med naboer

Det fremgår af dagsordenen til det kommende Miljø-, Klima- og Teknikudvalgsmøde, at man vil være klar til at gå i jorden i sommeren 2023. Derudover at stitunnellen skal gå over for Vasekær i en lige linje forbi Hovedstadens Autocamping under banelegement til venstre og ud mod Engløbet.

Men først skal opgaven sendes i udbud, og der skal vælges en entreprenør. Desuden fremgår det, at forvaltningen nu har påbegyndt en tæt dialog med de nærmeste naboer om at afgive arealer via frivillige aftaler.

Startede i 2017

Der er afsat 6, 5 millioner til rådgivning og udgifter til godkendelse af projektet hos Banedanmark. De skal tages fra det samlede Budget 2022, som er på 20,2 millioner kroner. Allerede i december 2017 besluttede kommunalbestyrelsen første gang at frigive midler til en stitunnel, men nu ser det altså ud til, at den kommer.

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!