Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Syv års fængsel for fysisk og psykisk vold

En 40-årig mand fra Herlev er blevet idømt ubetinget fængselsstraf for voldtægt, mishandling og psykisk vold.

En 40-årig mand fra Herlev er som en af de første blevet dømt for at overtræde en ny bestemmelse i straffeloven (§243) om at udsætte en anden for psykisk vold. Det skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse tirsdag.

Domsmandsretten udmålte en dom på syv års ubetinget fængsel til manden og pålagde ham et erstatningskrav på cirka 740.000 kroner til kvinden.

Voldtog hende

Det fremgår, at retten stort set dømte manden ifølge anklagemyndighedens tiltale og lagde til grund, at overgrebene på hans kvindelige partner skete i en atmosfære, hvor han systematisk nedbrød hendes selvværd og tvang hende til at tåle og gøre ting, hun ikke selv ønskede.

Han udsatte hende for groft nedværdigende, forulempende og krænkende adfærd ved den måde, han talte til hende, påvirkede hende og truede hende på. Han isolerede hende fra omverdenen, forbød hende at se venner, familie og gå på arbejde samt overvågede hende. Alt imens han udnyttede hendes frygt og sin overlegne position i forhold til hende til at voldtage hende under skærpende omstændigheder og mishandle hende med fysisk vold.

LÆS OGSÅ: 18-årig idømt to år og otte måneder

»Retten har lagt vægt på det samlede billede med den særdeles grove behandling af hende dagligt i mere end et halvt år, hvor også den nye bestemmelse om psykisk vold kommer i anvendelse,« siger specialanklager Morten Frederiksen, Københavns Vestegns Politi.

Måtte flygte fra lejlighed

Overgrebene blev anmeldt til politiet i slutningen af oktober 2019 efter kvinden, som er i trediverne, flygtede fra parrets lejlighed i Herlev.

De mødte hinanden i slutningen af 2018, flyttede sammen i hans lejlighed i Herlev i starten af 2019, blev gift ultimo maj samme år og er nu fraskilt. Hun er fortsat psykisk påvirket og bor et særligt sted, som hjælper hende.

Den dømte, som blev anholdt og varetægtsfængslet i november sidste år, har nægtet sig skyldig og ankede dommen på stedet. Han er fortsat varetægtsfængslet.

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!