Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Til buspendlerne: Sådan påvirker Tour de France dine busruter

Herlev Bladet har stillet Movia spørgsmål omkring ændringer i busruterne for linjerne 5C og 350S i forbindelse med Tour de France i København i weekenden.

Tour de France kommer til København i weekenden, og det betyder flere spærrede veje og større pres på den kollektive trafik. 

Derfor har Herlev Bladet sat sig for at afdække, hvordan ændringerne på den kollektive trafik kommer til at påvirke herlevborgerne, der skal se Tour de France i København eller af anden årsag skal med den offentlige trafik til hovedstaden i weekenden. 

For herlevborgerne er der ændringer på buslinjerne 5C og 350S, der kører fra Herlev til København. Derfor har Herlev Bladet  stillet Movia en række spørgsmål om, hvad ændringerne på buslinjerne helt konkret betyder for herlevborgerne. Movia har svaret på spørgsmålene i et mailsvar til Herlev Bladet.

Ændringer på 5C

Hvilke ændringer er der på den rute, som Bus 5C plejer at køre?

’Linje 5C kører ikke sin normale rute mellem Stefansgade på Nørrebro og Hovedbanegården fra den 01-07-2022 kl. 00:01 til den 02-07-2022 kl. 17:00,’ oplyser Movia.

Hvordan ser den midlertidige rute ud? 

’Bussen kører i stedet ad Jagtvej, Åboulevarden, Vester Søgade, Kampmannsgade,  Vandværksviadukten, Hammerichsgade, Bernstorffsgade/Hovedbanegården og så normal rute til Amager. På den omlagte rute stopper bussen ved Nuuks Plads St., hvor der evt. kan tages en Metro. Linje 5C kører samme vej retur mod Herlev,’ oplyser Movia.

Hvilken betydning har det for dem, der skal køre med bussen fra Herlev til København?

’Ud over at bussen ikke stopper mellem Stefansgade og Hovedbanegården, må passagererne i disse dage forvente længere rejsetid, da der kommer til at være massiv trafik i København,’ oplyser Movia. 

Hvornår forventes bussen at køre den normale rute?

’Movia forventer at kunne køre normal rute igen lørdag den 02-07-2022 kl. 17:00,’ oplyser Movia. 

LÆS OGSÅ: Herlev har Danmarks bedste taekwondoklub

Ændringer på 350S

Hvilke ændringer er der på den rute, som Bus 350S plejer at køre?

’Linje 350S vil i disse dage kun køre mellem Ballerup St. og Nørrebro St.,’ oplyser Movia. 

Hvordan ser den midlertidige rute ud? 

’Sidste afgang fra Ballerup St. der kører helt til Nørreport bliver den 30-06-2022 kl. 23:57. Herefter kører bussen kun til Nørrebro St., hvor den stopper ved stoppestedet for linje 4A og 5C på Folmer Bendtsens Plads. Den kører herefter retur mod Ballerup,’ oplyser Movia.  

Hvilken betydning har det for dem, der skal køre med bussen fra Herlev til København?

’At bussen kun kører til Nørrebro St. Vi opfordrer til, at passagererne så tager Metroen videre ind mod København,’ oplyser Movia.

Hvornår forventes bussen at køre den normale rute?

’Movia forventer at kunne køre helt til Nørreport St. igen, lørdag den 02-07-2022 kl. 17:00,’ oplyser Movia. 

Hold dig orienteret 

Ifølge Movia vil det for herlevborgerne kun være linje 5C og 350S, som vil være påvirket af ændringer, når Tour de France kommer til København i weekenden. Det skriver Movia i en mail til Herlev Bladet. 

Derudover skriver Movia også i mailen, at den generelle opfordring er, at man lader bilen stå hjemme i de dage, hvor Tour de France afholdes. 

Derfor vil der også være mange mennesker, der i stedet vælger at tage offentlig transport. 

Movia anbefaler, at man holder sig orienteret om sin rejse på rejseplanen.dk og dinoffentligetransport.dk, hvor man også vil kunne se eventuelle ændringer eller forsinkelser på den givne rute på dagen. 

LÆS OGSÅ: Sådan kommer du bedst til Tour de France

Om ændringer den kollektive trafik

  • Du kan holde dig opdateret om ændringer i den kollektive trafik i forbindelse med Tour de France i København på rejseplanen.dk eller på dinoffentligetransport.dk. Her vil eventuelle ændringer på rejsen fremgå. 
  • Tjek også hjemmesiden letourcph.dk, hvor du kan finde interaktive kort over trafikændringerne i forbindelse med Tour de France. Her kan du også se, hvilke veje der er tilgængelige for henholdsvis gående, cyklister, biler og offentlig transport.
Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!